asa facem si noi...sefu eu stiu o reteta de facut branza de vaci scoapta...
pui laptele intr-un loc caldut la prins....dupa ce se prinde se pune pe foc si se incalzeste putin(doar se fie caldut atat)....apoi il stecori printrun tifon foarte des de zer,infasori bine din toate partile tifonul,strangi bine la gura si agati undeva branza la scurs...asa stiu ca facea bunica mea
nu neapart..daca vrei o branza mai grasa lasi smantana..dar oricum daca e lapte de tara iese grasa branza si dak luam smantana ..multumesc ca ai amintit tu..ce bine ne completam noi doua
grozav.
eu pun asa: cuib(adica iaurt din precedentul, o lingura de branza de vaci (tot de casa) si 2 linguri smantana.
vrei sa stii cum iese? fa-ti!))
acu' am o galeata de 5 kg in frigider
Asa fac si eu iaurtul...iar pentru laptele batut, nu-l mai iau cu lingura il bat pur si simplu...am postat si eu o reteta maramureseana de pe valea Izei...identica ...minunat si sanatos! laptele musai sa fie proaspat muls si nu pasteurizat! Iar branza si eu o fac la fel
super si eu am facut saptamana trecuta am incercat cu lapteeeeeeeeeeee de la vaca din comert si am amestecat cu smantana si putin iaurt a iesit super bun bine nu se compara cu cel facut in casa dar sincer nu am avut curaj sa postez ma gandeam ca sigur se respinge felicitari ionela si meriti