Makaronia Tou Fournou

de ANCA in Paste, 29 Noi 2011 | 47300 vizualizari

COMENTARII (39)

Rocsi 1

29.11.2011, 18:58

GRO.....ZA.....VA........

danakarin 1

29.11.2011, 19:08

Super budinca de origina cipriota, de paste cu carne .... dar un pachet de unt ?? Mama, Mama ce bomba calorica !!

ANCA 1

29.11.2011, 19:09

da, un pachet de unt! n-a zis nimeni ca e mancare pentru cura de slabire

- Andreea - 1

29.11.2011, 19:12

nu vreau sa fiu rea dar intre tagliatelle macaroane groase este mare diferenta.tagliatelle sunt pastele lungi,subtiri si late.....macaroane sunt paste tip cilindru si groase....
pup

ANCA 1

29.11.2011, 19:22

si ce te face sa crezi ca nu stiam diferenta intre ele, Caroline? daca citeai cu atentie, vedeai ca am spus ca macaroanele folosite in retata originala sunt unele ff groase, (nu cele din hipermarket) pe care nu le-am gasit la noi! tocmai d-aia, prietena mea m-a sfatuit sa le inlocuiesc cu tagliatellele, care se si aseaza mai bine in tava! crede-ma ca forma pastei e mai putin importanta, gustul conteaza!

mirela0911 1

29.11.2011, 19:23

Aoleu ce bunatate

MotanLaOale 1

29.11.2011, 19:41

buna buna

- Andreea - 1

29.11.2011, 20:07

am crezut asa ptr ca ai pus tagliatelle si in paranteza macaroane groase.a parut a traducere.
eu nu am vrut sa par rautacioasa... ...
si ai mare dreptate.nu forma conteaza ci gustul...si eu de cite ori am inlocuit pasta....
oricum reteta tot gustoasa ramine si daca nu esti suparata as dori si eu o portie
pup

lia maria 1

29.11.2011, 20:39

Super reteta si prezentarea direct la favorite cu ea ca prea bine arata

ANCA 1

29.11.2011, 20:56

serviti, serviti, cu incredere .. aseara am facut-o, dar e ff buna si a doua zi, parca o idee mai buna, se intrapatrund aromele mai bine sa-mi spui cum a iesit, Lia!

Bunica 1

29.11.2011, 21:19

ce bunatatee!

Ina 1

29.11.2011, 21:37

tare bine arata

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:07

Vreau si eu makaronia
Vreau si in Cipru

Cris2711 1

30.11.2011, 00:10

ce deliciu

Lau 1

30.11.2011, 10:15

ce bine arata

diana_k 1

30.11.2011, 11:05

vreau si eu o bucatica , mai ai?

Oana 1

30.11.2011, 11:32

Iamiiiiiiiiiiiiii!

deliciousflavours 1

30.11.2011, 11:37

ANCA 1

30.11.2011, 11:46

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 14:57

wow ce bunatateeeee

mena29 1

01.12.2011, 10:08

ica662000 1

02.12.2011, 19:20


draga anca
Felicitari pentru reteta ta este sunt sigura delicioasa,insa doresc sa fac o mica ,,corectie,, asta pentru k in reteta originala scortisoara se pune in carne si nu pe deasupra si deasemenea nu se foloseste cimbru in niciun caz ci doar oregano.Iar la crema besamel nu se pune in niciun caz unt ci ulei de masline, si deasemenea se pune ou si nucsoara..Crede ma am facut Macaronada cum o numesc cipriotii sau Pastitio cum numesc grecii de prea multe ori.Sunt sigura k este gustoasa dar incearca sa faci inlocuind ingredientele si ai sa vezi diferenta .Corect ,,conteaza gustul dar sa nu uitam k ,,gustul mancarurilor este dat de ingrediente de aici si diferenta intre mancaruri.Mult succes in bucatarie

ANCA 1

03.12.2011, 09:31

ica, asa am primit reteta, asa am facut-o!.. sotul prietenei mele este chiar cipriot... evident, ca ea a facut-o cum a vazut acolo, la familia lui.. i s-a spus ca ei variaza mereu ingredientele, fiecare familie adapteaza acolo reteta dupa propriul gust, iar toti stim ca nicio reteta nu e batuta-n cuie, creatia in bucatarie face multe... tu fa-o cum stii si cum iti place!

Bucataras 1

03.12.2011, 10:33

ica, asteptam aici si reteta ta

ica662000 1

04.12.2011, 13:41

Buna Anca
eu nu am spus k preparatul tau nu este bun sau ca nu este gustos, am facut doar o remarca visa-vis de reteta.Intr-adevar este o diferenta intre bucataria greceasca si cea cipriota asa cum si traditiile sunt diferite in cele doua tari,insa acasa se gateste intr-un fel iar in restaurant in alt fel .
Reteta pe care am facut-o eu in restaurant este asa;
500g macaroane groase
fierte al dente si scurse bine
500g carne tocata de vita (obligatoriu sa nu fie de porc sau amestec)
1 baton de scortisoara sau 1 lingurita macinata
5 rosii tocate marunt (sau 2-3 linguri de bulion)
2-3 cepe
1 catel de usturoi
50g pesmet
jumatate de pahar de vin alb
patrunjel tocat
3-4 linguri ulei
200g cascaval ras
40g unt
40g faina
4 oua
500ml lapte
1 lingurita zahar
sare
piper
Toaca ceapa si usturoiul marunt si pune-le in putin ulei la calit. Adauga si carnea, amestecand cu o lingura de lemn pana isi schimba culoarea. Stinge cu vinul si lasa 3 minute sa fiarba. Adauga rosiile taiate marunt sau pasta de tomate. Micsoreaza focul si lasa la fiert 15 minute .(sa nu ramana foarte multa zeama ,)

Dupa ce s-a racit adauga oul pe care l-ai batut inainte ca pentru omleta .. Fierbe macaroanele al dente (adica sa nu fie fierte 100%.. Scurge-le si amesteca-le cu 2 linguri de unt.

Pregateste bechamelul. Pune untul la topit, adauga treptat faina si lasa putin pe foc. Adauga laptele rece si amesteca mereu cu telul pana fierbe, in felul acesta nu se vor forma cocoloase. Adauga ouale batute separat si omogenizeaza-le. Lasa sa dea in clocot 3 minute si da cratita de pe foc. Adauga sarea, zaharul, piperul si nucsoara.((cam un sfert de lingurita, nu puneti mai mult deoarece nucsoara este un condiment cu aroma foarte puternica)

Unge o tava cu unt si tapeteaza cu pesmet. Asaza jumatate din catitatea de macaroane fierte, apoi carnea. Pune restul de macaroane. La final toarna peste macaroane sosul besamel si presara cu cascaval ras.

Da la cuptor la foc mediu pentru 40-50 minute pana se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a racit(cat sa fie calda ) se taie in bucati generoase.



Pofta buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de vita si sos alb