Cand aveam vreo 19 ani am stat doua saptamani la Vama Veche. Asa-mi era de doooor de-un dulce de casa si ne-a promis bucatarul care ne gatea acolo ca a doua zi ne face papanasi.
Salivam chiar si cu gandul.
A doua zi, dupa felurile principale, ne primim si portiile de desert.
Ma uit io la Cezar si Cezar la mine:
-Astia-s papanasi??? Astea-s gogosi toata ziua.
Pentru un moldovean autentic papanasul e o "un botz" de branza pe care abia reusesti sa-l modelezi, avand in compozitie foarte putina faina sau gris, pe cand astia erau cu gaura...
Si asa am aflat ca papanasul nu-i papanas in toata tara , ca este papanas si papanas gogoasa ))
Rasfoind retetele postate pe internet m-am oprit la cea a Mirelei , o fata pe care o admir foarte mult pentru toate deserturile ce le realizeaza.
Multumesc!
Denisa, eu stiu cum sa ajung, chiar am trecut de cateva ori pe acolo ( iar ii aduc aminte Gabytzei si ma cearta ) , numai ca ii termina pana ajungem noi