Platou asortat cu pastrama de casa

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2010 | 15020 vizualizari

COMENTARII (23)

Oana 1

17.01.2010, 16:16

Felicitari, Anisoara, arata super pastrama si cred ca e tare gustoasa Prapor, da, asa stiu si eu denumirea

ANCA 1

17.01.2010, 16:34

WAU!!! de cand cautam o reteta de mezel de casa! am cateva nelamuriri:1.ce este hirtia de sac, de unde se procura?2. punga asta, nu se arde in cuptor la 250 grade?3.ar fi fost f de folos si foto din timpul asamblarii! sper sa reusim si noi sa facem si sa si iasa!

mihaelar63 1

17.01.2010, 17:07

multumescca lumea reteta aproape toata lumea stie ce e praporul de porc, miel , etc.
ceea ce nu am priceput ce e aia ,, adjika '' ?

anisoara 1

17.01.2010, 18:42

Multumesc din suflet Oana, pt ajutorul care mi-l acorzi. Deja l-am simtit foarte mult.
Anca vreau sa-ti dau niste lamuriri la intrebarile puse.
Hirtie de sac este de culoare cafenie sau albuie, care se foloseste la copt in cuptor. Ea este groasa si fisieoasa- se mai spune de pergament, nu stiu daca ma exprim corect .Ea nu se aprinde la 250 de grade , doarece eu am descris , ca se toarna compozitia de apa cu vin sau bere, si se coace la asa temperatura numai 20 de minute , mai mult ca atit , am spus , ca mereu intoarce-ti punga cu carne pe diferite parti. Daca nu gasesti asa hirtie
groasa pentru copt , atunci o inlocuesti cu mai multe straturi de hartie de aluminiu, numai ca ea se va rupe mai repede , cind intorci punga cu carne in cuptor. dar nu e nimic . Sa nu lasi sa se usuce carnea. Este ceva foarte gustos, si deosebit ca gustare pe masa. Sunt trei bucati de carne contopite intre ele si nimeni nu intelege cum de ai reusit sa le lipesti intre ele.

anisoara 1

17.01.2010, 18:47

"ceea ce nu am priceput ce e aia ,, adjika '' . O compozite din ardei rosu, rosii , usturoi, ardei iute date prin masina de tocat si sarate putin. Sper ca ai inteles. Voi expune si receta, caci sunt mai multe. Daca nu ai adjica preparata , nu e numaidecit s-o folosesti. Multumesc

ANCA 1

17.01.2010, 18:54

Anisoara, pai asa zi, hartie de copt/pergament..se spune diferit la Chisinau si d-aici discrepantele, dar nu-i bai! intelegem pana la urma! nici eu nu am auzit de adjica, o fi ceva specific rusesc? insa pare simplu de preparat, astept reteta pe larg

Oana 1

17.01.2010, 19:04

Aaa, ok, editez acum si sc riu pergament, nici eu nu stiam despre ce e vorba Anisoara, cu multa placere

mihaelar63 1

17.01.2010, 19:13

imi place reteta , la favorite cu ea , oare fara gelatina nu ar sta una langa alta ? poate cu greutate deasupra cat stau la frigider.. am o retinere in a folosi gelatina , nu e prea buna pt ,,tranzit'''

Teo 1

17.01.2010, 22:21

felicitari,Anisoara! ce fata harnica si priceputa!

rivka 1

18.01.2010, 22:24

uau ce foame(pofta) mi s-a facut...nu am mai mancat carne de cateva zile(doar sotului i-am dat) dar la vederea acestei poze...

anisoara 1

18.01.2010, 22:34

Mihaela , receta am gindit-o cu jelatina , tot efectul in aceasta receta - toate bucatile de carne sunt lipite strins intre ele cind le tai felii in farfurii. . Eu cred, ca un 20-30 gr de jelatina la 2.5 kg de carne - e o nimica toata . In rest este o mincare naturala, ce-i drept , este de lucru la prepararea carnii.
Fetelor ,

Miha 1

18.01.2010, 22:59

Felicitari Anisoara!

anisoara 1

18.01.2010, 23:41

Multumesc, Miha.

ANCA 1

23.01.2010, 19:17

Anisoara, cat de multa apa+vin trebuie in tava?..oare nu merge sa pui sulul invelit in hartie de copt, direct pe gratarul cuptorului, si sub el o tava cu apa, sa nu curga in cuptor, nu-i acelasi lucru?..ca fiind atat de bine ambalata carnea in pergament, sosul cu vin nu prea ajunge la carne, nu?..

ana 1

23.01.2010, 22:01

Mi s-a facut o pofta ,abia astept s-o fac si eu

Brindusa 1

23.01.2010, 23:42

Excelenta reteta! vreau si eu sa prepar niste mezeluri de casa. Pacat ca nu am unde sa le afum. Cred ca ar fi mers si afumata, nu?

Cam cat timp se poate pastra in frigider?

anisoara 1

24.01.2010, 11:05

Anca , in aceasta receta , nu este necesar ca sa ajunga sosul din apa cu vin la carne . E necesar , ca carnea sa se coaca bine, sa se rumeneasca bine,dar sa nu prinda o pojgita uscata , ci umeda , exact cum iese pastrama facuta la fum preparata afacra la cuptor. Rolul sosului de vin este ,in primul rind - sa nu apara FUMul, al doilea - sa mentina carnea umeda in timpul coacerii si sa se imbibe mirosul de la vin. De la vinul rosu carnea isi i-a un gust aproape identic cu acel , care il primeste carnea in timpul prepararii la fum. Cit despre folosirea tavalei cu apa de desubt - nu am incercat niciodata, dar mi se pare, ca nu va fi acel efect. In timpul coacerii se toarna de fiecare data vas cu apa si vin - ca sa acopere tavaua de 1 cm , se evapora, se mai adauga. Multumesc de intrebarile puse , au fost destul de interesante.

anisoara 1

24.01.2010, 11:09

Ana , pofta buna. Brindusa aceasta receta se poate prepara si la fum. Dar eu voi mai descrie citeva recete de mezeluri din carne, care se pot prepara si la fum, si in conditii de casa. Mai mult ca atit, vreau sa spun , ca sunt citeva trucuri , care se poate obtine efectul si mirosul fumului in conditii de casa, de o pilda, folosirea frunzulitelor de ceai deja folosit , amestecate cu foarte putin rumegus de lemn. . Eu le voi descrie in unele recete de carne si de peste .
Deacemenea , in magazinele chinezesti se poate cumpara in sticle - FUM LICHID. Se adauga foarte putin , putin in timpul coacerii si carnea primeste un efect si gust de fum, dar in asa caz , trebuie sa dezveliti la urma carnea , sa turnati putin lichid si`putin otet de masa pe tava , si s-o coaceti undeva vreo 5 minute. nu mai mult. Multumesc.

ANCA 1

24.01.2010, 15:14

F interesant, Anisoara, am inteles explicatiile acum!si astept cu mare interes varianta de afumatoare in casa, cu rumegus si ceai..am inceput si eu prepararei retetei tale, si am postat si varianta mea!

anisoara 1

24.01.2010, 16:08

Iti doresc succese.

anisoara 1

26.01.2010, 14:48

Brindusa scrie- Cam cat timp se poate pastra in frigider? nu am citit cu atentie intrebarea pusa .
pastrama am inghetat-o si am pastrat-o o luna in frigider. dDupa o luna am dezghetat-o, am pus-o in cuptorul incins pe vre-o 5 minute, sa-si i-a miros de carne proaspat pregatita, peurma sub un pres deasupra pina s-a racit . si am mai mincat vre-o 3 zile dint ea..

Brindusa 1

26.01.2010, 15:07

multumesc, anisoara.

babi5 1

01.10.2013, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu carne de porc