Desert prajitura "Triumf"

de Teo in Prajituri, 6 Noi 2011 | 139469 vizualizari

 

Mi-am revazut colectia de reviste "Femeia" si am descoperit o reteta intr-o revista din anul 1987, mi-a placut cum arata si astazi am incercat-o si eu cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 15 piscoturi
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Triumf":

Blat:  Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si se toarna compozitia de blat. Se asaza cele 15 piscoturi deasupra, cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Se apasa usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Dupa ce s-a racit, blatul de insiropeaza dupa plac.

Crema:  Ciocolata alba se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece. Laptele se pune la foc. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga budinca si se toarna deasupra laptele cald, putin cate putin, amestecand cu un tel. Se fierbe crema pana cand se ingroasa budinca si se amesteca cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Pana cand se raceste budinca se pune gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi se asaza paharul pe baie de  aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp se bate frisca, cei 350 ml. Se amesteca budinca racita cu gelatina si cu frisca. Se mixeaza bine, apoi se asaza crema peste blatul insiropat. Deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Triumf"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Triumf