Reteta de baza pentru aluat de foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 122751 vizualizari

COMENTARII (63)

Criss 1

04.12.2013, 13:57

Ieri am testat reteta ta de aluat. Am facut cremsnit (nu cel postat azi) si a iesit perfect! Nu mai cumpar foi niciodata.

RuxyRux 1

04.12.2013, 14:49

Ma bucur draga mea ca ti-a placut aluatul...nici eu nu mai cumpar...reteta e incredibila ...zi frumoasa!

xana 1

14.12.2013, 14:42

Deosebit aluatul, l-am incercat ieri. Foarte usor de facut, rapid si economic!

alilianaa 1

22.12.2013, 10:57

Il salvez si la mine, si-l fac de Craciun. Am si eu o reteta de foietaj de casa, dar e ceva de munca la al meu. Sincer l-am preparat mai rar si cu timpul asta mereu in criza, dadeam fuga la magazin. Chiar voiam un foietaj de casa. Multumesc Ruxy.

Raluca57 1

02.01.2014, 22:07

As putea folosi untura in loc de unt? sau unt de cocos? multumesc, Raluca

RuxyRux 1

02.01.2014, 22:37

Raluca, nu stiu sincer ca sa iti spun...poate cu untura da...cu untul de cocos nu te sfatuiesc ....eu ti-as sugera sa nu umbli nici la ingrediente si nici la cantitati pentru ca altfel eu nu pot sa iti garantez ca va iesi bine ...totusi cu untura cred ca merge ...aluatul este unul grozav de bun

Raluca57 1

03.01.2014, 15:06

Multumesc de raspuns. Intotdeauna incerc o reteta noua respectand 100% indicatiile. Dar am capatat untura si unt (ulei) de cocos si incerc sa le gasesc utilizare. Daca ai vreun sfat, astept cu placere. Raluca

Arina 1

12.02.2014, 10:34

Acest aluat il facea bunica mea cu..UNTURA, de fapt cu osanza(la noi in Bucovina asa se numeste grasimea foarte fina de pe burta, ca un prapure-o membrana plina de depuneri de grasime-care se taie bucatele, se trece de 2 ori prin masina de tocat carne, se topeste apoi intr-un ceaunel la temperatura moderata, ca sa nu se arda, se strecoara si se pastreaza in borcan de sticla mult timp in loc racoros, o camara. Dupa racire osanza solidificata are o culoare alb imaculat, consistenta foarte fina, alifioasa daca o freci intre degete. Bunica mea folosea aluatul pt. cornulete cu magiun si nuca , erau foarte fragede si nu aveau deloc gust de "porc".Insa , pentru un aluat frantuzesc fin mai bine folosesti un pachet de unt 80% grasime, daca nu esti sigura de calitatea unturii( la fundul borcanului nu trebuie sa existe DELOC depuneri maronii). Untura primita o poti folosi pentru prajitul gogosilor, ies foarte pufosi, nu imprumuta deloc gust si se mentin fragezi si a doua zi.Despre uleiul de cocos nu stiu ce sa-ti spun...pe la noi nu creste asa ceva!! Hi!hi!hi! Sper ca ti-am fost de ajutor!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:17

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:25

Multumesc Tanyuta

LauraCristina39 1

01.10.2019, 09:57

Salutare,

Am incercat acest aluat dar nu a crescut deloc
Am folosit faina 000 si unt de 82%, nu inteleg ce nu a mers bine.

Imi puteti da cateva tips & tricks?

Laura

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:14

Laura, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit, sincera sa fiu eu l-am probat de cateva ori si am fost multumita, intre timp am preparat propriul aluat care iese mult mai bine si mult mai simplu, gasesti aici reteta. https://www.bucataras.ro/retete/desert-cremsnit-cu-aluat-foietaj-rapid-delicios-72884.html

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:19

Untul trebuie folosit rece, dar in acelasi timp moale, trebuie lucrat destul de repejor sa nu se intareasca, poti intinde mult mai usor folosind amidon pe suprafata de intins, se tine neaparat 30 min la rece si se coace im cuptorul preincalzit la 200 de grade. Recomand untul care nu este romanesc( german). Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]