Risotto galben (cu sofran)

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2010 | 7080 vizualizari

COMENTARII (15)

nadina73 1

22.04.2010, 00:11

brandusa imi place introducerea sa sti ca nici eu nu am facut si chiar ma bate gandu ,arata foarte bine si cu siguranta a fost foarte bun 5 furculite si o trec la favorite

PapaBun 1

22.04.2010, 01:13

plicul de sofran de la kotany nu cred ca e sofran pur, fiindca altfel ar fi trebuit sa dai cam 100 de lei pe un plic.
chiar, cat a costat? si era plin cu firisoare rosii? trebuie sa te dezamagesc atunci, nu era de calitate atunci.
sofranul pur este extraordinar de scump, greutatea lui valoreaza mai mult in bani decat greutatea echivalenta de aur.
http://www.foodblog.ro/2010/02/%C8%99ofranul-cel-mai-scump-condiment-din-lume/
in rest, ma bucur ca ti-a iesit risotto din prima, si vei vedea ca la a doua mana va iesi si mai bun.

FlyingRoo 1

22.04.2010, 03:18

Brandusa, felicitari pentru primul risotto! Secretul sta mai mult in calilatea orezului - e necesar un orez cu cantitate mare de amidon, de altfel italienii au soiuri de orez special pentru asta. Bobul nu trebuie sa fie musai mare, dar in general este rotund si este aproape alb, nu are transparenta pe care o are orezul cu bobul lung de exemplu. In Ro se cultiva in Marea Balta a Brailei un soi foarte bun pentru asta. Rabdarea e al doilea secret: intotdeauana trebuie asteptat pana se absoarbe tot lichidul pus. Mie imi place sa "arunc" o mana-doua de mazare congelata in el, la sfarsit - ste suficient de fierbinte pentru a gati si mazarea fara ca aceasta sa-si piarda culoarea frumoasa.

PapaBun, intradevar exista ceea ce cateodata se vinde ca sofran turcesc, american sau mexican - este de fapt sofranel (safflower). Sofranul adevarat are varful galben-oranj.

Cea mai buna solutie, daca nu aveti la indemana sofran, este sa folositi cucurmin (turmeric). Avantajul este ca acesta este un excelent adjuvant in sanatate - regleaza metabolismul zaharului si are proprietati anticancerigene.

lia maria 1

22.04.2010, 11:04

Brindusa 1

22.04.2010, 16:49

PapaBun: plicul de la Kotany are in el alt pliculet muuult mai mic, in care sunt cateva firisoare de sofran (0.12 g mai exact). Pe el am dat in jur de 10 RON. Mai bun decat asta eu n-am gasit in RO. Chiar si Radu Popovici il recomanda si zice ca e bun. Acum, nu stiu ce sa mai zic! Altceva mai de calitate n-am gasit. Poate imi trimiti tu Si sa stii ca citisem articolul tau

Brindusa 1

22.04.2010, 16:55

nadina, lia va pup

Brindusa 1

22.04.2010, 16:59

FlyingRoo, multumesc . stiu de turmeric, (eu il folosesc la mancarea indiana) dar eu vreau neaparat sa gasesc un sofran adevarat.

FlyingRoo 1

22.04.2010, 17:12

Brandusa, iti pot trimite eu daca doresti.

Brindusa 1

22.04.2010, 17:22

Mai intrebi? Pe ce meleaguri esti?

FlyingRoo 1

22.04.2010, 18:11

Sunt in Statele Unite, in San Diego - California.

dicarmencitta1957 1

22.04.2010, 18:30

Super bun. 5 furculite.

madi_marin 1

22.04.2010, 18:59

vreau si eu in Statele Unite.....

FlyingRoo 1

22.04.2010, 19:44

Madi, eu vreau inapoi in Australia!

madi_marin 1

22.04.2010, 20:08

si in Australia vreau.....

Brindusa 1

22.04.2010, 20:31

ohooohoo cam departicel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval