Foarte buna si apetisanta; reteta ta este mai rafinata si mai aromata fata de cea pe care o fac eu; in plus eu adaug boabe de naut fiert si frunze de menta proaspata.Varianta mea este cu migdale prajite putin in ulei.Am sa incerc neaparat si cu suc de portocale.
In Iordania si Palestina se mai gaseste o alta varianta de cuşcuş , numita "maftoul".
Este foarte asemanator cu cuşcuşul gatit in tarile arabe din nordul Africii; dar acesta este pregatit cu faina de gris si are o culoare mai albicioasa.
Maftoulul se pregateste din burgul( grau sfaramat) marunt si faina de grau, care se freaca in maini cu o cantitate mica de apa ,ulei de masline si sare pana se obtin bilute mici de aluat( cu cat e gospodina mai priceputa ,cu atat sunt mai mici bilutele).
Este o operatie foarte laborioasa si azi se foloseste de gata de la supermarket uscat sau congelat.
De asemenea stafidele sunt foarte populare in tarile arabe( in special in Arabia Saudita) la prepararea pilafurilor.
Multumesc de reteta http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-cuscus-de-post-13554.html http://www.bucataras.ro/retete/maftoul-cu-pui-specific-palestinei-14005.html
Retetele mele sunt invatate de la localnice si cel mai probabil unele nu le veti gasi in meniul restaurantelor.
O zi buna