Blat 1:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel.
3. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 40 de...
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine.
3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat...
1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.
2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii,...
Sirop zahar ars:
Prepari siropul punand zaharul cu 50 ml apa intr-o cratita cu fund dublu. Amesteci si lasi pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat si capata culoare maronie. Adaugi restul de apa, amesteci si opresti focul. Lasi lichidul sa se raceasca pana la temperatura...
Blat 1:
1. Preincalzesti cuptorul la 180 °C.
2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa, dulceata, ulei, bicarbonatul de sodiu stins cu otet) si mai apoi le inglobezi in cele uscate cu ajutorul unui...
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.
3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura...
1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot.
2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit....
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma moale cu praful de sare....
1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi.
2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta.
3. Amesteca si pune-i capacul. Lasa la foc potrivit 20 minute. Ia capacul, pune restul de zahar si mai lasa pe foc inca 20 de...
Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand...
1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic.
2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua transe amestecand cu grija pana la incorporare. Pune din nou cratita pe foc pentru 1-2 minute.
3....
Blat:
1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma cu prafulde sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma formata devine lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.
4. Adauga galbenusurile peste albusurile...
1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada.
2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei macar o ora si jumatate, avand grija sa intorci din cand in cand cotletul.
3. Incinge...
1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari.
4. Adaugam galbenusurile in...
Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....
1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui pana cand termini ardeii. Ii lasi cateva minute si apoi ii curati pielita si cotorul cu...
1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius.
2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul.
4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat,...
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga...
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga...
1. Prepara marinada amestecand toate ingredientele si unge pieptul de pui (spalat si sters in prealabil cu un servet de hartie). Lasa pieptul 5 minute in marinada.
2. Incinge gratarul si pune pieptul de pui pe gratar. Dupa 5 minute intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5 min. (Eu...
Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma ferma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga galbenusurile si mai mixeaza 1-2 minute.
4. Amesteca faina cu...
Blat 1
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adauga 50 ml ulei si mixeaza pana la incorporarea acestuia.
4. Mixeaza albusurile spuma...
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.
3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si...
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar.
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza...
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si siropul de brad si mixeaza pana la incorporarea acestora (cateva secunde).
4....
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza 1 minut.
4. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare,...
Caramel:
Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta...
1. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta.
2. Inmoi biscuitii in cafea pentru 2-3 secunde si ii scoti pe o farfurie.
3. Pui in pahar un strat de frisca, unul de biscuiti, unul de frisca si unul de capsuni si continui pana cand umpli...
Tort etajat cu zmeura si mascarpone
Blat 1: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 3. Toarna compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 40 de...
Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul anterior, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat...
Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru
1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina. 2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii,...
Placinta si melci cu mere (de post)
Sirop zahar ars: Prepari siropul punand zaharul cu 50 ml apa intr-o cratita cu fund dublu. Amesteci si lasi pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat si capata culoare maronie. Adaugi restul de apa, amesteci si opresti focul. Lasi lichidul sa se raceasca pana la temperatura...
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)
Blat 1: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 °C. 2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa, dulceata, ulei, bicarbonatul de sodiu stins cu otet) si mai apoi le inglobezi in cele uscate cu ajutorul unui...
Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura...
Ciorba de fasole pastai
1. Pune fasolea in apa cu putina sare si lasa sa dea un clocot. 2. Spala si curata ceapa, morcovii si telina si taie-le in cuburi impreuna cu ardeiul, apoi le pui in ciorba. Pune si ramura de cimbru si lasa sa fiarba 15-20 minute apoi adauga borsul si mai lasa 5-10 minute la foc potrivit....
Tort cu mousse de capsune
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma moale cu praful de sare....
Gem de gutui
1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi. 2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta. 3. Amesteca si pune-i capacul. Lasa la foc potrivit 20 minute. Ia capacul, pune restul de zahar si mai lasa pe foc inca 20 de...
Tort cu caramel sarat si ciocolata
Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand...
Caramel sarat
1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic. 2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua transe amestecand cu grija pana la incorporare. Pune din nou cratita pe foc pentru 1-2 minute. 3....
Prajitura cu nuca si smantana - nr. 300
Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma cu prafulde sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma formata devine lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat. 4. Adauga galbenusurile peste albusurile...
Cotlet de porc, la cuptor
1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada. 2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei macar o ora si jumatate, avand grija sa intorci din cand in cand cotletul. 3. Incinge...
Prajitura cu nuca si fulgi de porumb
1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari. 4. Adaugam galbenusurile in...
Tort cu zmeura si ciocolata
Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare....
Ardei copti, la borcan
1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui pana cand termini ardeii. Ii lasi cateva minute si apoi ii curati pielita si cotorul cu...
Bezea cu aroma de pepene
1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul. 4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat,...
Tort cu crema de afine
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga...
Prajitura cu crema de visine
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut. 4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga...
Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura
1. Prepara marinada amestecand toate ingredientele si unge pieptul de pui (spalat si sters in prealabil cu un servet de hartie). Lasa pieptul 5 minute in marinada. 2. Incinge gratarul si pune pieptul de pui pe gratar. Dupa 5 minute intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5 min. (Eu...
Tort cu crema de coarne
Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma ferma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga galbenusurile si mai mixeaza 1-2 minute. 4. Amesteca faina cu...
Tort cu crema de capsune si mascarpone
Blat 1 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adauga 50 ml ulei si mixeaza pana la incorporarea acestuia. 4. Mixeaza albusurile spuma...
Prajitura cu zmeura, fara zahar
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma. 3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si...
Mini-torturi dietetice, cu capsune
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar. 4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza...
Tort cu frisca si capsune
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si siropul de brad si mixeaza pana la incorporarea acestora (cateva secunde). 4....
Tort cu zmeura si mascarpone
Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza 1 minut. 4. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare,...
Cheesecake cu caramel
Caramel: Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta...
Desert rapid la pahar
1. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta. 2. Inmoi biscuitii in cafea pentru 2-3 secunde si ii scoti pe o farfurie. 3. Pui in pahar un strat de frisca, unul de biscuiti, unul de frisca si unul de capsuni si continui pana cand umpli...