Tort cu caramel sarat si ciocolata

de _Alina_ in Torturi, 11 Noi 2014 | 10746 vizualizari

 

Daca inca nu v-ati dat seama pana acum, declar cu mana pe inima ca ador caramelul, ciocolata si torturile "dezbracate" :), iar combinatia celor enumerate ma topeste. :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua medii (M)
  • 125 g zahar
  • 60 g faina de grau
  • 40 g cacao
  • un praf sare
  • Ganache ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • Crema caramel
  • 400 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
  • 120 g caramel sarat
  • 20 g smantana fina si cremoasa (20% grasime, Pilos)
  • Pentru asamblat:
  • 180 g caramel sarat
  • 3 rondele de orez expandat (~30g)
  • Decor:
  • 50 g ciocolata razuita
  • Pt insiropat:
  • 60 g caramel sarat
  • 80 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel sarat si ciocolata:

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant. 

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2.  Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata devine ferma, iar zaharul este complet dizolvat. 

4. Inglobeaza galbenusurile (toate deodata) in albusuri cu ajutorul mixerului.

5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne amestecul (in 2-3 transe) in compozitia de la pasul 4, cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava (17cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

7. Dupa ce blatul s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa-l sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta) si apoi taie-l in 4 felii.

Ganache ciocolata:

1. Pune ciocolata rupta in bucati, la topit impreuna cu 150 g smantana lichida pe foc mic.

2. Amesteca mereu, iar cand ciocolata s-a topit si compozitia e omogena, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.

 3. Lasa compozitia sa se raceasca putin, dar ai grija sa ramana tot fluida ca sa o poti intrebuinta la asamblat.

Crema de caramel:

1. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata. 

2. Adauga caramelul si smantana in frisca si mixeaza pana la incorporare.  

  Asamblare:

  Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaza felia, pune crema de caramel intr-un pos si spriteaza pe felie un strat de crema, iar pe margine mai spriteaza un rand,ca sa se inalte putin. Pune in mijloc 2 linguri de caramel,sfarama o rondea de orez expandat si pune-o deasupra caramelului,  acopera apoi orezul expandat cu 3-4 linguri ganache de ciocolata, pune urmatoarea felie si continua insiropat,  crema de caramel, caramel, orez expandat si ganache de ciocolata pana cand termni feliile. La final orneaza ultima felie cu crema de caramel si ciocolata razuita.
   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel sarat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort tren cu crema de vanilie si ciocolata