Caramel sarat

de _Alina_ in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 8219 vizualizari

 

Caramelul sarat e o nebunie delicioasa! Daca sunteti rericenti in ceea ce priveste sarea, puteti renunta la ea si obtineti astfel un caramel obisnuit, la fel de delicios. :)

 

INGREDIENTE

  • 380 g zahar
  • 40 g ulei de palmier/unt
  • 250 g smantana lichida (cu 30%grasime, Pilos)
  • 2 g sare (Himalaya am folosit eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

1. Pune zaharul la caramelizat intr-o cratita neaderenta, cu fund dublu. Fa aceasta operatiune la foc mic.

2. Cand cristalele de zahar s-au topit, ia cratita de pe foc si adauga uleiul in doua transe amestecand cu grija pana la incorporare. Pune din nou cratita pe foc pentru 1-2 minute.

3. Trage cratita de pe foc, pune smantana lichida cu grija (fiindca sar stropi si te pot rani destul de grav) si amesteca pana la inglobare. In final adauga sarea si amesteca. Pune din nou cratita pe foc si invarte continuu, pana cand compozitia devine omogena.

4. Lasa caramelul sa se raceasca pana la temperatura camerei si abia apoi il poti folosi sau il poti depozita intr-un borcan si il poti pastra la frigider pana in momentul folosirii.

Nota: daca folositi cristale de sare dati-le prin rasnita ca sa se topeasca cat mai repede. De asemenea puteti modifica cantitatea de sare dupa propriul gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel