Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post
Umplutura de legume:
Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si ciupercile, le sotati 2 minute. Adaugati...
Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il maruntiti si pe el. Intr-o tigaie, pusa pe foc, turnati uleiul,...
Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul rosu, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii. Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Adaugati...
Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le scurgeti. Morcovul il curatati si il taiati rondele. Puneti ciupercile cu morcovul in blender, le...
Chiftelele de fasole: Scurgeti fasolea si o treceti pe sub un jet de apa. O rasturnati intr-o sita si o lasati sa se scurga bine. Ceapa verde o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Puneti intr-un bol fasolea scursa bine si o pasati cu un blender, dar nu o faceti pasta, ci lasati...
Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa, o lasati sa se scurga bine, puteti sa apasati usor cu o lingura.
Ceapa curata o tocati...
Spalati toate legumele.
Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in blender impreuna cu usturoiul curatat, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Pasati totul bine, apoi...
Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs.
Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il decojiti, il taiati in 2-3 pe lungine, in functie de cat este de lung, apoi il faceti fasii.
Incingeti...
Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul. Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie. Invartiti cu un tel pana faina este complet dizolvata. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic. Invartiti mereu ca sa nu se formeze...
Scurgeti ciupercile, le spalati si le puneti pe o sita sa se scurga 10 minute. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul decojit il taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa verde, morcovul si ciupercile. Le sotati 2-3 minute. Spalati bulgurul, il adaugati in cratita,...
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat. Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume. Puneti o canita cu apa...
Orezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il pisati. Incingeti uleiul de rapita, adaugati ceapa si usturoiul. Le sotati 1 minut, apoi puneti putina apa....
Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la linte. Puneti oala pe foc, presarati sare, piper, amestecul de legume si foaia de dafin. Amestecati...
Spalati ciupercile, le scurgeti bine.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel.
Rosiile cherry le taiati in sferturi.
Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov.
Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor.
Le stropiti cu ulei de...
Incepeti cu umplutura daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti bine de apa, apoi o tocati. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti varza. Amestecati, apoi o...
Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar orezul il spalati.
Incingeti uleiul intr-o cratita, puneti ceapa. O inabusiti 2-3 minute, apoi...
Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate.
Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul. Le...
Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete.
Dovlecelul spalat, il taiati tot fasii lunguiete.
Ceapa verde o faceti rondele.
Intr-o cratita, incingeti uleiul, puneti...
Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama.
Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi.
Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Le mixati bine pana toate sunt bine maruntite.
Patrunjelul verde spalat, il tocati marunt, indepartand...
Aluatul:
Intr-un bol, cernem faina.
Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.
Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.
Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam...
Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat.
O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute.
Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o scurgem bine de apa si o lasam sa se racoreasca.
Curatam cartoful si morcovul, le taiem bucati potrivite,...
Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand.
Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cuburi.
Intr-o oala, incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si varza.
Le inabusim 2-3...
Aluatul:
Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura.
Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.
Punem coaja de portocala, uleiul si mai...
Aluatul:
Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul.
Le amestecam bine cu o lingura.
Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam.
Bicarbonatul il stingem cu zeama de lamaie, il punem peste compozitia de mai sus.
Adaugam...
Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul.
Le amestecam bine cu un tel.
Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus.
Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare,...
Preparare Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs.
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele.
Morcovii ii decojim, ii trecem prin...
Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4...
Cum se prepara Chiftele din legume - Reteta gustoasa de post
Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10 minute si ii stoarcem iar. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mica, il amestecam cu dovleceii si...
Cum se prepara Snitele din soia reteta simpla si delicioasa de post
Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence.
Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia.
Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute.
Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se...
Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul.
Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim.
Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa.
Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare.
Cernem faina, incepem si o incorporam...
Reteta de lasagna de post
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si ciupercile, le sotati 2 minute. Adaugati...
Cartofi noi in sos de rosii
Puneti cartofii sub jetul de apa si ii radeti de coaja. Ii puneti la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 15 minute. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il maruntiti si pe el. Intr-o tigaie, pusa pe foc, turnati uleiul,...
Mancare de ciuperci cu masline
Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.. Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul rosu, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii. Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Adaugati...
Musaca de post cu ciuperci
Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le scurgeti. Morcovul il curatati si il taiati rondele. Puneti ciupercile cu morcovul in blender, le...
Burger de post din fasole rosie
Chiftelele de fasole: Scurgeti fasolea si o treceti pe sub un jet de apa. O rasturnati intr-o sita si o lasati sa se scurga bine. Ceapa verde o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Puneti intr-un bol fasolea scursa bine si o pasati cu un blender, dar nu o faceti pasta, ci lasati...
Chilli con carne vegan
Puneti intr-o cratita soia granule, turnati apa fierbinte peste, acoperind-o bine cu apa. Deasupra puneti un capac si o lasati asa 20 de minute. Dupa acest timp o rasturnati intr-o sita mai deasa, o lasati sa se scurga bine, puteti sa apasati usor cu o lingura. Ceapa curata o tocati...
Ratatouille de legume
Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in blender impreuna cu usturoiul curatat, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Pasati totul bine, apoi...
Noodles cu legume si sos dulce acrisor
Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il decojiti, il taiati in 2-3 pe lungine, in functie de cat este de lung, apoi il faceti fasii. Incingeti...
Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta
Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul. Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie. Invartiti cu un tel pana faina este complet dizolvata. Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic. Invartiti mereu ca sa nu se formeze...
Mancare de bulgur cu ciuperci si fasole rosie
Scurgeti ciupercile, le spalati si le puneti pe o sita sa se scurga 10 minute. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul decojit il taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa verde, morcovul si ciupercile. Le sotati 2-3 minute. Spalati bulgurul, il adaugati in cratita,...
Ciuperci umplute cu bulgur
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat. Amestecati, apoi presarati sare roz de Himalaya, piper si amestecul de legume. Puneti o canita cu apa...
Burrito vegetarian, de post
Orezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il pisati. Incingeti uleiul de rapita, adaugati ceapa si usturoiul. Le sotati 1 minut, apoi puneti putina apa....
Pate din linte rosie
Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la linte. Puneti oala pe foc, presarati sare, piper, amestecul de legume si foaia de dafin. Amestecati...
Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post
Spalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov. Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor. Le stropiti cu ulei de...
Placinte cu varza calita, de post
Incepeti cu umplutura daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti bine de apa, apoi o tocati. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti varza. Amestecati, apoi o...
Tocanita cu ardei copti si linte
Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar orezul il spalati. Incingeti uleiul intr-o cratita, puneti ceapa. O inabusiti 2-3 minute, apoi...
Pilaf cu linte si ciuperci
Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate. Intr-o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul. Le...
Mancare de legume cu linte
Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete. Dovlecelul spalat, il taiati tot fasii lunguiete. Ceapa verde o faceti rondele. Intr-o cratita, incingeti uleiul, puneti...
Falafel de post
Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama. Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi. Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul. Le mixati bine pana toate sunt bine maruntite. Patrunjelul verde spalat, il tocati marunt, indepartand...
Desert gogosi de post umplute cu mere
Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia. Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam...
Chiftele cu soia
Intr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat. O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o scurgem bine de apa si o lasam sa se racoreasca. Curatam cartoful si morcovul, le taiem bucati potrivite,...
Varza cu ciuperci si sos de legume la cuptor
Varza o punem la desarat, in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand. Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cuburi. Intr-o oala, incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si varza. Le inabusim 2-3...
Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca
Aluatul: Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat. Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. Punem coaja de portocala, uleiul si mai...
Prajitura frageda cu mere, de post
Aluatul: Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam. Bicarbonatul il stingem cu zeama de lamaie, il punem peste compozitia de mai sus. Adaugam...
Fursecuri cu gem de caise, de post
Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o incorporam treptat peste compozitia de mai sus. Amestecam cu telul, iar cand se ingroasa prea tare,...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Preparare Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele. Morcovii ii decojim, ii trecem prin...
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post
Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4...
Chiftele din legume - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Chiftele din legume - Reteta gustoasa de post Dovleceii si cartofii ii curatam, ii trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Ii stoarcem bine intre maine, ii mai lasam sa stea 10 minute si ii stoarcem iar. Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mica, il amestecam cu dovleceii si...
Snitele din soia reteta simpla si delicioasa de post
Cum se prepara Snitele din soia reteta simpla si delicioasa de post Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence. Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia. Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute. Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se...
Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata
Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul. Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim. Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa. Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare. Cernem faina, incepem si o incorporam...