Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu lingurita acea apa. Miezul de paine il inmuiati in apa, il stoarceti bine intre maini. Il adaugati peste...
Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs.
Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul kapia il curatati de seminte, il taiati fasii subtiri.
Asezati lipiile pe o tava, le ungeti cu suc...
Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de ulei, faramitati bucatile de peste cu o furculita. Usturoiul il curatati si il pisati. Patrunjelul verde...
Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare.
Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati...
Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat. Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti aluatul intr-o foaie potrivit sa subtire. O asezati in...
Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele, le rasturnati intr-un bol si maruntiti pestele cu o furculita. Incingeti uleiul intr-o tigaie,...
Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare, piper si boia de ardei. La final zdrobiti si catelul de usturoi curatat si amestecati totul. Puneti acest...
Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele.
Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete. Morcovul decojit il faceti rondele. Ceapa verde o taiati rondele. Nautul il scurgeti de zeama si il spalati sub jetul de apa....
Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de lamaie.
Dati drumul la blender si lasati pana obtineti o pasta. In pasta obtinuta puneti uleiul de...
Curatati usturoiul si il pisati.
Il puneti intr-un bol cu sare, piper, boia dulce si ulei.
Adaugati pestele, amestecati bine.
Il acoperiti si il dati o ora la frigider.
Pastaile impreuna cu telina, le fierbeti 25 de minute, cu putina sare si piper.
Dupa, le scurgeti bine de apa si le...
Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta.
Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine.
Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem...
Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele.
Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat.
Le amestecam bine, apoi cu un penson, ungem pestii cu acest amestec, atat pe exterior cat si pe interior.
Punem...
Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam gust cu sare si piper, apoi punem patrunjelul verde tocat marunt.
Bagheta o taiem felii potrivite....
Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa.
Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta.
Ciupercile spalate si bine scurse, le maruntim tot in blender.
Morcovul il curatam, il taiem bucati potrivite, ceapa o curatam o...
Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam...
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de...
Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.
Rosiile cherry le taiem in sferturi iar cele decojite le tocam.
Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, morcovul si...
Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le...
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie. Punem o lingura de ulei, asezam o bucata de peste si o ungem bine cu uleiul de pe hartie. Presaram...
Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste...
Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele.
Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute.
Tapetam cu...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Desfacem conservele si le scurgem de ulei.
Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume.
Lasam sa scada la foc potrivit, apoi adaugam bucatile de ton, pasta de tomate, sare si piper dupa gust.
Amestecam...
Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile de somon peste acest amestec, le tavalim pe ambele parti, il acoperim si il dam la frigider macar...
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam cu putina vegeta si piper pe ambele parti. Ceapa o curatam si o taiem felii rounde, apoi o desfacem inele. Ardeiul verde si rosu il taiem fasii. Rosiile le tocam marunt si le amestecam cu...
Chiflele le taiem in doua pe lungime. Scurgem tonul desucul propriu si il punem in mod egal pe partea de jos a chiflelor, apoi presaram boabe de porumb. Spalam rosiile, le feliem si le asezam peste. Miezul de lapte il taiem in 4 felii si il asezam pe rosii.
Intr-un bol amestecam uleiul de...
Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie.
Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim.
Curatam ceapa si o tocam.
Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa....
Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele. Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici. Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici. Maslinele le facem rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot...
Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie.
Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet.
Presaram putina sare pe ambele...
Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam.
Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele. Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai...
Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem rondele. Maslinele le taiem felii rotunde. Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem patratele mai mari.
Intr-un bol punem tonul taiat in bucati...
Salata de icre de crap
Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu lingurita acea apa. Miezul de paine il inmuiati in apa, il stoarceti bine intre maini. Il adaugati peste...
Quesadilla cu legume si peste
Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul kapia il curatati de seminte, il taiati fasii subtiri. Asezati lipiile pe o tava, le ungeti cu suc...
Crochete cu peste
Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de ulei, faramitati bucatile de peste cu o furculita. Usturoiul il curatati si il pisati. Patrunjelul verde...
Placinta cu peste, legume si piure
Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai este nevoie de sare. Umplutura de peste: Ceapa verde o taiati rondele. Ardeiul rosu il curatati...
Tarta cu ton si cartofi
Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat. Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti aluatul intr-o foaie potrivit sa subtire. O asezati in...
Tarta cu foietaj, ciuperci si peste
Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele, le rasturnati intr-un bol si maruntiti pestele cu o furculita. Incingeti uleiul intr-o tigaie,...
Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci
Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare, piper si boia de ardei. La final zdrobiti si catelul de usturoi curatat si amestecati totul. Puneti acest...
Peste cu naut si legume la cuptor
Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele. Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete. Morcovul decojit il faceti rondele. Ceapa verde o taiati rondele. Nautul il scurgeti de zeama si il spalati sub jetul de apa....
Gustari cu pasta de avocado si ton
Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de lamaie. Dati drumul la blender si lasati pana obtineti o pasta. In pasta obtinuta puneti uleiul de...
Novac cu pastai galbene la cuptor
Curatati usturoiul si il pisati. Il puneti intr-un bol cu sare, piper, boia dulce si ulei. Adaugati pestele, amestecati bine. Il acoperiti si il dati o ora la frigider. Pastaile impreuna cu telina, le fierbeti 25 de minute, cu putina sare si piper. Dupa, le scurgeti bine de apa si le...
Hamsii prajite
Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine. Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem...
Dorada la cuptor
Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele. Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat. Le amestecam bine, apoi cu un penson, ungem pestii cu acest amestec, atat pe exterior cat si pe interior. Punem...
Bruschete cu ton si masline
Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam gust cu sare si piper, apoi punem patrunjelul verde tocat marunt. Bagheta o taiem felii potrivite....
Chiftele din peste cu ciuperci
Fileul de peste il spalam si il stergem cu un servetel de bucatarie, de surplusul de apa. Il taiem bucati potrivite si il tocam in blender pana devine o pasta. Ciupercile spalate si bine scurse, le maruntim tot in blender. Morcovul il curatam, il taiem bucati potrivite, ceapa o curatam o...
Crap in sos de rosii, la cuptor
Curatam ceapa, o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile decojite le tocam marunt. Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam...
Tarta cu ton, ciuperci si sparanghel
Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, smantana si sarea. Faina o adaugam treptat, timp in care framantam cu mana. Amestecam pana untul este bine incorporat si obtinem o bila de aluat, nelipicioasa. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de...
Ciuperci umplute cu hering si legume
Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile cherry le taiem in sferturi iar cele decojite le tocam. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, morcovul si...
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry
Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il lasam intreg, nu il portionam. Cartofii ii decojim si ii punem la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem 10 minute, apoi ii scurgem de apa. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, rosiile cherry le...
File de pangasius in hartie pergament
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie. Punem o lingura de ulei, asezam o bucata de peste si o ungem bine cu uleiul de pe hartie. Presaram...
Chiftele cu ton
Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita. Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste...
Macrou pe pat de legume si sos tomat
Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior. Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele. Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute. Tapetam cu...
Placinta cu ton, porumb si rosii cherry
Curatam ceapa si o tocam marunt. Desfacem conservele si le scurgem de ulei. Intr-o tigaie incingem uleiul, innabusim ceapa, punem cateva linguri de apa si sosul de legume. Lasam sa scada la foc potrivit, apoi adaugam bucatile de ton, pasta de tomate, sare si piper dupa gust. Amestecam...
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar
Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile de somon peste acest amestec, le tavalim pe ambele parti, il acoperim si il dam la frigider macar...
Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam cu putina vegeta si piper pe ambele parti. Ceapa o curatam si o taiem felii rounde, apoi o desfacem inele. Ardeiul verde si rosu il taiem fasii. Rosiile le tocam marunt si le amestecam cu...
Sandwich cu ton
Chiflele le taiem in doua pe lungime. Scurgem tonul desucul propriu si il punem in mod egal pe partea de jos a chiflelor, apoi presaram boabe de porumb. Spalam rosiile, le feliem si le asezam peste. Miezul de lapte il taiem in 4 felii si il asezam pe rosii. Intr-un bol amestecam uleiul de...
Plachie de peste
Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim. Curatam ceapa si o tocam. Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa....
Salata cu ton si ulei de masline cu trufe
Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele. Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici. Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici. Maslinele le facem rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot...
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez
Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie. Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet. Presaram putina sare pe ambele...
Racituri cu file de cod
Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul de peste il decongelam si il spalam. Intr-o oala punem la fiert cantitatea de apa impreuna cu legumele. Cand acestea din urma sunt fierte cam pe trei sferturi, adaugam bucatile de peste si mai...
Salata cu ton si tofu
Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem rondele. Maslinele le taiem felii rotunde. Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem patratele mai mari. Intr-un bol punem tonul taiat in bucati...