publicat la 19.09.2013
publicat la 14.09.2013
publicat la 25.08.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza casei
Framantam un aluat din faina,drojdie ,apa ,sare si verdeturi italiene.Il lasam la dospit cca 30 de minute apoi il intindem si il ungem cu sosul de rosii. Pentru sos punem pe foc intr-un vas uleiul,pasta de toamte,adaugam 150 ml apa si verdeturi italiene.Apoi lingurita de zahar .Lasam sa fiarba...
Tarta cu branza si spanac
Oparim spanacul si il tocam putin ,nu e nevoie sa fie foarte marunt. Tocam ceapa verde marunt si o sotam putin in ulei apoi adaugam spanacul tocat si scurs de zeama.Dupa ce s-au calit putin impreuna oprim focul si lasam spanacul sa se racoreasca putin . Separat batem ouale intregi putin si...
Tarte cu crema de vanilie si fructe
Pentru aluat punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata cubulete, galbenusurile, zaharul si sarea. Framantam repede aluatul si dupa ce se omogenizeaza il punem la frigider pentru cca 2 ore. Crema : Amestecam ouale, zaharul si faina foarte bune. Punem laptele la fiert si...
Cozonac pufos si delicios
Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g) si apoi cu stafidele. Umplutura este uscata. Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se infierbanta bine apoi se adauga esenta si coaja de lamaie ....
Briose cu sirop de portocale
Punem ouale intr-un castron,le mixam pana isi tripleaza volumul .Adaugam zaharul treptat si apoi untul topit Punem si macul in compozitie apoi sucul de portocale si faina amestecata cu praful de copt . Punem aluatul in hartie de briose la copt cca 15 minute .Intre timp facem siropul de...
Briose cu nuca si surprize
Separam ouale ,batem albusurile spuma impreuna cu zaharul,adaugam galbenusurile mixate pana se albesc impreuna cu uleiul . Apoi faina amestecata cu praful de copt .La final amestecam usor nuca in compozitie . Punem o lingura din aluat in hartiutele ptr briose,apoi jumatate de bomboana si...
Briose aperitiv
Mixam ouale intregi pana se tripleaza volumul,adaugam uleiul si laptele,apoi condimentele .Dupa ce am mixat bine totul punem faina amestecata cu praful de copt.La final adaugam umplutura. Ardeiul gras,carnea,cascavalul tocate cubulete.Maslinele feliute si mazarea scursa bine de apa .Punem...
Budinca de paste cu broccoli
Rupem buchetele broccoli ,il oparim si il lasam la scurs. Pastele le punem la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Le clatim cu apa rece si le lasam sa se scurga . Amestecam ouale cu iaurtul, branza rasa, piper si sare. Asezam intr-o vara rezistenta pastele si adaugam amestecul de iaurt...
Tort cu crema de ciocolata
Separam ouale,batem albusul spuma cu zaharul ,adaugam galbenusurile si amestecam usor. Cernem faina impreuna cu cacoa si praful de copt si le amestecam usor in oua.Coacem blatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Crema : Se bate frisca, se adauga ciocolata topita si apoi praful...
Fundite delicioase
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si 1 lingura de ulei .Dupa ce au fiert pastele le clatim cu apa rece ca sa nu se lipeasca . Taiem carnea cubulete si o punem la calit in ulei .Adaugam ierburile ,piper si putina sare .Dupa ce s-au aurit cubuletele de carne...
Tort cu crema de vanilie si fructe
Separam ouale,mixam albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul Amestecam usor galbenusurile in albusuri cu o lingura apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao .Coacem blatul la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie de...
Savarine cu pesmet
Ingredientele pentru sirop se fierb si apoi se lasa la racit. Albusul spuma tare cu zahar, apoi adaugam pesmetul in ploaie. Simplu si buun. Lasam savarinele sa se raceasca foarbe bine pentru ca altfel nu se insiropeaza cum trebuie .Le insiropam reci si le ornam cu frisca .Am pus si...
Peste la cuptor cu orez si ciuperci
Spalam pestele,il curatam de solzi si il dam cu sare si piper . Punem ciupercila la calit in putin ulei si orezul separat la fiert .Presaram piper si rozmarin peste ciuperci,si un pic de patrunjel. Apoi amestecam orezul fiert cu ciupercile si le punem peste, intr-o tava.Eu pun hartie de...
Paine aperitiv
Punem faina intr-un lighean ,adaugam drojdia ,sarea ,zaharul si putina apa. Lasam 5 minute sa se dospeasca putin apoi adaugam condimentele (busuiocul,chimenul ,verdeturile si piper daca va place ), oul si untul si framantam bine un aluat nelipicios. Punem apa in functie de cat cere faina...
Pui pe capac
Spalam puiul, il condimentam cu amestecul special pentru pui Kotanyi delicatul de care doriti, verdeturi italiene Kotanyi si piper granulat Kotanyi Il asezam pe un capac deasupra unei cratite cu apa. Punem puiul la cuptor pentru cca 100 minute, il incercam sa vedem daca este copt bine....
Tort
Punem gelatina la inmuiat in zeama de la un compot. Pregatim blatul: Separam ouale, batem albusurile spuma cu zahar, adaugam apa, amestecand incet turnam galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Punem la copt intr-o tava cu hartie de copt si apoi taiem blatul...
Tort festiv
Se separa ouale, se bate albusul spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate impreuna cu uleiul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Faina se cerne impreuna cu cacoa si praful de copt si se amesteca usor in compozitie. Se coace blatul si apoi, rece, se taie in...
Diplomat
Gelatina se inmoaie in zeama de la ananas . Separam ouale ,albusurile se bat spuma cu jumatate de cana de zahar.Intr-o cratita se pun galbenusurile si restul de zahar,laptele .Se pun pe foc sau pe baie de abur.Se amestecam pana ce compozitia se ingroasa ,se adauga gelatina inmuiata in suc.Se...
Fursecuri vitraliu
Incingem cuptorul la 170 g Celsius si pregatim tava cu hartie de copt avand grija ca tava si hartia din tava sa fie perfecte fara denivelari. Se freaca untul cu zahar spuma, se adauga oul (mixerul la viteza mica!) si la sfarsit faina. Se formeaza un aluat nelipicios si se intinde o foaie...
Tort cu fructe fel de fel
Se prepara blatul.Se separa uoale,albusurile spuma cu zahat,se adauga galbenusurile apoi faina cernuta impreuna cu zahar si uleiul.Coacem blatul apoi rece se taie in 2 felii.Crema diplomat. gelatina se pune la inmuiat in suc de la compot.Ouale intregi se amesteca cu zaharul pe foc pana se...
Tort cu ciocolata si nuca
Blat Se separa albusurile ,se bat spuma cu zahar apoi se adauga galbenusurile ,uleiul faina cernuta cu praful de copt apoi nuca. Se coace la foc potrivit apoi se taie in 3 felii Crema cu portocala Se pun galbenusurile,zaharul si zeama de la portocala la foc mic ,se amesteca pana se...
Conopida la otet
Se spala conopida,se rupe buchetele se pune in borcan.Se dizolva zaharul in otet cu apa si apoi se umple borcanul.A doua zi se mai completeaza cu conopida sau cu gogosari pentru ca se lasa destul de mult conopida
Salata de cruditati
Se taie legumele pestisori (ardeiul ,gogosarul) Telina si morcovul se dau prin razatoare, iar conopida se rupe buchetele. Se pun la fiert otetul,zaharul ,sarea ,uleiul ,foile de dafin si piperul si amestecul fierbinte se toarna peste legume. Se lasa cca 30 minute in lighean, se amesteca...