Puiul se curata atat la interior cat si la exterior, se lasa sa se scurga de apa si se tamponeaza cu servetele de hartie. Cu ajutorul degetelor se desprindea pielea de jur imprejurul puiului(dar nu de tot, sa fie ca niste buzunare). Se amesteca untul, 1 lingura ulei de masline,menta tocata...
Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul robotului. Se pune carnea intr-un vas separat. In vasul robotului se pun morcovii fierti si dovlecelul...
Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se "imbraca" muschiuletul intr-o crusta formata din nuci si migdale. Se lasa la frigider pt 30 minute....
Coastele se taie in bucati, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca mierea, sosul de soia si dulceata de ardei iute. Cu acest amestec se ung coastele, se maseaza sa fie patrunse peste tot si se pun in tava cu hartie de copt. ...
Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul dupa ce ati terminat :)))
Rata musai sa fie tanara, se spala, se curata la interior si...
Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3...
Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara.
Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si...
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului.
Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se...
Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de...
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se...
Puiul se spala, se curata, se transeaza, se da deoparte pieptul si se foloseste la alta mancarica.( nu este obligatoriu, se foloseste orice parte din pui). Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb la stimer la aburi. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun intr-un vas...
Bucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa si vinul. Se da la cuptorul incins la...
Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele....
Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in...
Pt rulada de pui : se taie felii pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitele, exact ca pt snitele. Punem feliile de la un piept de pui una langa alta, usor suprapuse marginile, le condimentam cu putina sare si ungem cu 2 lingurite de sos de curry verde. Adunam pieptul de pui in asa fel incat...
Varza murata,daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa,se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata...
Pulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline. Adaugam apio taiat feliute si morcovul taiat...
Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.
Pt garnitura: taiem ceapa marunt si...
Fasole boabe de marime medie am avut eu, se spala in mai multe ape si se pune de seara pana a doua zi intr-un castron cu apa multa la inmuiat. Ciolanul meu provine de la porcul taiat inainte de sarbatori, asa ca este si mai bun pt ca provine de la un porc crescut la tara. Am pus ciolanul de porc...
Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat prin putina faina alba si le-am prajit in ulei.
Pt sos: ceapa curatata si taiata marunt o punem...
Carnatii se prajesc intr-o tigaie teflonata cu o lingura ulei cu capacul pus si la flacara potrivita. Legumele fierte eu le-am avut ramase de cu o zi dinainte de la o supa de vitel. Asa ca, legumele fiind fierte totul a mers foarte repede.
Am taiat rondele morcovii si radacina de patrunjel,...
Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea...
Bucatile de carne le condimentam cu o lingurita boia de ardei iute, sare si piper dupa gust. Amestecam bine carnea cu condimentele. Luam cate o bucata de carne, punem in fiecare bucata cate o bucatica de cascaval si 1-2 felii de carnati. Strangem carnea intr-un rulou si o prindem cu o scobitoare....
Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc...
Se pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe os. Zdrobim usturoiul si-l punem la urma. Oprim 2 cani din apa in care a fiert...
Iata cum se prepara Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor
Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se...
Pulpa de curcan, se lasa asa intreaga si se spala. Se fac mici crestaturi din loc in loc cu varful unui cutit, iar in aceste crestaturi se pun bucatele de usturoi. Din restul ingredientelor se face o marinata, care se pune impreuna cu pulpa in punga speciala de marinare. Se inchide ermetic punga...
Copanele se spala si se curata de eventualele pene ramase. Se face o marinata din bere, mustar, ulei de masline, sare si piper, usturoiul tocat marunt, ghimbirul macinat, zeama de lamaie, menta taiata marunt. Se amesteca toate ingredientele. Copanelele se pun intr-o punga speciala pt marinare(cea...
Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin...
Carnea de ied curatata, spalata, uscata cu prosop de bucatarie. Se fac mici crestaturi in carne cu un cutit bine ascutit si se impaneaza carnea cu catei de usturoi. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei de masline, se freaca bine carnea sa se...
Pui intreg la cuptor cu cartofi noi
Puiul se curata atat la interior cat si la exterior, se lasa sa se scurga de apa si se tamponeaza cu servetele de hartie. Cu ajutorul degetelor se desprindea pielea de jur imprejurul puiului(dar nu de tot, sa fie ca niste buzunare). Se amesteca untul, 1 lingura ulei de masline,menta tocata...
Chiftelute glazurate din carne de vitel
Carnea fiarta de vitel, se taie bucati se toaca sau se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga untul, sare si piper si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca tot cu ajutorul robotului. Se pune carnea intr-un vas separat. In vasul robotului se pun morcovii fierti si dovlecelul...
Muschiulet de porc in crusta de nuci si migdale cu garnitura de cus-cus
Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se "imbraca" muschiuletul intr-o crusta formata din nuci si migdale. Se lasa la frigider pt 30 minute....
Coaste de porc dulci-picante cu garnitura de cartofi noi
Coastele se taie in bucati, se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Separat, se amesteca mierea, sosul de soia si dulceata de ardei iute. Cu acest amestec se ung coastele, se maseaza sa fie patrunse peste tot si se pun in tava cu hartie de copt. ...
Rata cu portocale
Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul dupa ce ati terminat :))) Rata musai sa fie tanara, se spala, se curata la interior si...
Muschiulet de porc la gratar si legume
Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3...
Mancarica de linte cu ciolan
Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara. Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si...
Ficatei de pui cu legume
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se...
Pui cu gnocchi si sos alb de ciuperci
Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de...
Legume gratinate cu piept de pui
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se...
Pui la cuptor pe pat de legume
Puiul se spala, se curata, se transeaza, se da deoparte pieptul si se foloseste la alta mancarica.( nu este obligatoriu, se foloseste orice parte din pui). Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb la stimer la aburi. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun intr-un vas...
Rulada din piept de porc
Bucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa si vinul. Se da la cuptorul incins la...
Friptura de porc cu garnitura de orez
Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele....
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie
Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in...
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi
Pt rulada de pui : se taie felii pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitele, exact ca pt snitele. Punem feliile de la un piept de pui una langa alta, usor suprapuse marginile, le condimentam cu putina sare si ungem cu 2 lingurite de sos de curry verde. Adunam pieptul de pui in asa fel incat...
Varza calita in straturi
Varza murata,daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa,se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata...
Tocanita de pui cu sos de zacusca
Pulpele au fost mai marisoare asa ca le-am taiat in doua, iar pieptul de pui l-am taiat si pe acesta in doua. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline. Adaugam apio taiat feliute si morcovul taiat...
Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune
Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute. Pt garnitura: taiem ceapa marunt si...
Fasole cu ciolan si salata de sfecla rosie
Fasole boabe de marime medie am avut eu, se spala in mai multe ape si se pune de seara pana a doua zi intr-un castron cu apa multa la inmuiat. Ciolanul meu provine de la porcul taiat inainte de sarbatori, asa ca este si mai bun pt ca provine de la un porc crescut la tara. Am pus ciolanul de porc...
Chiftelute in sos alb cu ciuperci
Aveti ingredientele la reteta de "Chiftelute in aluat". Aici va spun ca din toate cantitatile am oprit vreo 18 chiftele, pe care de data aceasta nu le-am prajit in cuptor, ci le-am dat prin putina faina alba si le-am prajit in ulei. Pt sos: ceapa curatata si taiata marunt o punem...
Mancarica rapida cu carnati de casa si legume
Carnatii se prajesc intr-o tigaie teflonata cu o lingura ulei cu capacul pus si la flacara potrivita. Legumele fierte eu le-am avut ramase de cu o zi dinainte de la o supa de vitel. Asa ca, legumele fiind fierte totul a mers foarte repede. Am taiat rondele morcovii si radacina de patrunjel,...
Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola
Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau 2 degete,depinde de voi cat de groase vreti sa taiati feliile de carne. In functie de grosiumea...
Rulouri din pulpe de pui cu sos de rosii si vin
Bucatile de carne le condimentam cu o lingurita boia de ardei iute, sare si piper dupa gust. Amestecam bine carnea cu condimentele. Luam cate o bucata de carne, punem in fiecare bucata cate o bucatica de cascaval si 1-2 felii de carnati. Strangem carnea intr-un rulou si o prindem cu o scobitoare....
Chiftelute de vitel cu sos de ghebe si piure de cartofi
Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc...
Rasol de porc cu garnitura de cus-cus si salata de sfecla
Se pune ciolanul la fiert in apa cat sa treaca peste el. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam sare, boabele de piper, coriandru si foile de dafin si lasam la foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe os. Zdrobim usturoiul si-l punem la urma. Oprim 2 cani din apa in care a fiert...
Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor
Iata cum se prepara Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se...
Friptura de curcan
Pulpa de curcan, se lasa asa intreaga si se spala. Se fac mici crestaturi din loc in loc cu varful unui cutit, iar in aceste crestaturi se pun bucatele de usturoi. Din restul ingredientelor se face o marinata, care se pune impreuna cu pulpa in punga speciala de marinare. Se inchide ermetic punga...
Pulpe de pui la cuptor
Copanele se spala si se curata de eventualele pene ramase. Se face o marinata din bere, mustar, ulei de masline, sare si piper, usturoiul tocat marunt, ghimbirul macinat, zeama de lamaie, menta taiata marunt. Se amesteca toate ingredientele. Copanelele se pun intr-o punga speciala pt marinare(cea...
Musaca de cartofi, dovleac si carne de vitel
Carnea de vitel o curatam de pielite, o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa o tocam marunt si o calim un ulei de masline. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca carnea si o lasam la calit la foc iute pana scade zeama lasata. Adaugam ceasca de vin...
Friptura de ied
Carnea de ied curatata, spalata, uscata cu prosop de bucatarie. Se fac mici crestaturi in carne cu un cutit bine ascutit si se impaneaza carnea cu catei de usturoi. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei de masline, se freaca bine carnea sa se...