publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancarica de ficat de pui cu ciuperci
Ceapa se taie julien si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile taiate in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt de mari, usturoil taiat feliute si ficateii de pasare spalati si curatati de pielite. Se lasa sa se caleasca usor si se adauga 1 cescuta apa. Punem capac pe...
Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Facem o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus. Aripioarele de pui, le spalam bine, le curatam de eventualele pene sau puf ramas. Le amestecam cu marinata si le dam la frigider pt cel putin 30 minute.Dovleacul l-am spalat si l-am sters cu prosop de bucatarie. Nu i-am indepartat...
Ardei umpluti
Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut. Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei de masline, se adauga ciupercile...
Tocanita de porc cu piure de cartofi
Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cuburi. Se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt, ardeiul gras taiat julien, foile de dafin, jumatate de cana de vin. Se lasa sa fiarba tocanita, cand scade vinul, sosul de pe tocanita se...
Snitele picante in aluat de bere
Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie si se taie felii groase de un deget ca pt snitele. Pe un fund de lemn, se aseaza bucatile de carne, deasupra se pune folie alimentara si se bate carnea usor cu ciocanul de snitele. Intr-un castronel se pune sucul de rosii, sare, piper,...
Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se adauga ghebele lasate intregi daca sunt micute sau taiate in jumatati daca sunt mai mari.Se lasa la foc...
Tocanita de ghebe si muschiulet de porc
Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt. Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2 catei de usturoitaiati marunt si cativa stropi de ulei de masline. Se freaca carnea cu condimentele si...
Pilaf de orez cu pui la cuptor
Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am prajit carnea punem inca 2-3 linguri ulei de masline, prazul curatat si spalat si taiat rondele....
Pui cu mamaliguta si spanac
Intr-un castron punem sosul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, oregano si ulei de masline. Amestecam compozitia si punem pulpele spalate in sos. lasam 10-15 minute la frigider. Pt mamaliga: punem apa sa fiarba cu un praf de sare, iar cand apa fiebe adaugam faina de malai in...
Naut facaluit
Nautul se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert. Cand bobul este fiert, se pune nautul in robotul de bucatarie si se paseaza bine boabele de naut. Se audauga usturoiul, sare si piper dupa gust, uleiul de masline si 1/2 de cana din apa in care...
Pui cu legume la cuptor
Carnea de pui, spalata , curatata, stearsa cu prosoape de hartie se condimenteaza dupa gust su sare, piper, cimbru si boia. Se da carnea la frigider pt 30 minute.Dupa ce carnea a stat la frigider pt a-si lua din arome se prajeste intr-o cratita in putin ulei de masline. Se aseaza carnea...
Pui cu legume si orez basmati
Pieptul de pui se spala,se usuca cu prosoape de bucatarie, se taie feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se stopeste cu putin ulei de masline si se amesteca bine toate ingredientele. Se da la frigider pt 10-15 minute. Se trage la tigaie in putin ulei de masline, la foc iute. Se adauga sos...
Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano
Pulpele de pui se spala si se taie in doua, separand ciocanelul de pulpa superioara. Se usuca cu prosoape de bucatarie, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropesc cu ulei de masline si se maseaza pulpele de pui cu ingredientele. Se da la frigider pana cand urmeaza sa le gatiti....
Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata
De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata lungimea lui si am spalat frunzele si la interior. Am taiat prazul rondele subtiri si l-am pus la...
Tajine de ied
In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem carnea cu un cleste si o punem in vasul termorezistent sau vas tajine daca avem. Dupa ce am prajit...
Tigaia rapida
Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi se pun in tigaia incinsa cu putin ulei de masline si unt. Se prajesc la foc iute 5-7 minute, se adauga cirnatul taiat feliute subtiri, baconul taiat bucatele si se continua prajirea la foc iute 5 minute. Se adauga ardeiul gras copt curata si...
Pui cu legume in sos de smantana
Carnea spalata si stearsa cu prosop de bucatarie, se pune la prajit in 2 linguri ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se adauga vinul alb, se pune capac si se lasa sa se patrunda. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul, ardeiul se taie fasii si se calesc toate in 1-2 linguri...
Placinta ciobanului
Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se adauga in cratita dupa ce...
Papricas de vitel cu galuste
Ceapa taiata marunt se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat feliute, cubulete, cum doriti si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga morcovul curatat si taiat rondele, carnea spalata si taiata bucati, 2-3 cescute cu apa, se pune capac si se lasa sa fiarba 1 ora....
Orez basmati cu sos chinezesc dulce, acrisor
Carnea se spala, se sterge cu un prosp de bucatarie, se condimenteaza si se taie feliute subtiri, bastonase, ce vor fi calite in tigaia incinsa cu putin ulei de masline pt citeva minutzele. Orezul se clateste in 2-3 ape, se pune in vasul de la stimer, se pun 6 masuri de apa la 2 de orez, putina...
Friptura de curcan cu cartofi la cuptor
Carnea se spala. Eu am taiat-o in doua ca nu-mi incapea asa intreaga (am folosit o ulcica de lut) Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul de condimente, se freaca bine canea cu ele, se pune in vas, se adauga 2 linguri ulei de masline, crengutele de cimbru si o ceasca de vin rosu (nimic...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se spala, se taie capetele, se taie in trei fiecare, se scobesc cu o lingurita, dar sa nu fie strapunsi pe cealalta parte. Carnea se spala, se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca. Se adauga...
Chiftelute cu sos de rosii
Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si...
Pui imperial cu mirodenii
Puiul se spala se curata de resturile de pene existente, se indeparteaza surplusul prea mare de grasime. Ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt pt marinata si se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie,ulei de masline,sare,piper,garam masala,iar semintele de coriandru si chimen se...
Friptura de porc cu legume la cuptor
Carnea se spala si se usuca cu un prosop de bucatarie. Partea cu soricul este crestata, sa treaca de soric pina la grasime, pe orizontala si pe verticala, sa formati romburi sau patratele. Se freaca bine de tot bucata de carne pe toate partile si prin crapaturile din soric, cu amestecul de...
Vinete umplute cu carne de vitel
Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa rece, sare, zeama de la o lamaie si se pun jumatatile de vinete scobite. Se lasa 30 minute, se scot...
Stufat de ied
Carnea spalata si uscata cu un prosop de bucatarie am taiat-o bucati si am condimentat-o cu putina sare si amestecul de condimente si am pus-o intr-un vas termorezistent. Ceapa si usturoiul le-am curatat si spalat, le-am taiat in bucati mai mari, de 2-3 cm, am pus-o la calit in 1 lingura ulei de...
Friptura de rata cu sos de vin rosu
Crestam pielea de la pulpe si piept pina ajungem la carne. Citeva boabe de piper le zdrobim in mojar, adaugam sare, cimbru uscat, rozmarin uscat(cite putin din fiecare), amestecam, iar cu aceste mirodenii frecam bine carnea de rata sa ajunga si in crapaturi. Presaram putin ulei de masline peste...
Sufleu cu ficatei
Punem untul si uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele si le lasam sa se caleasca putin. Ficateii ii taiem bucatele, ii adaugam in tigaie si ii lasam si pe ei sa se caleasca putin. Ii punem intr-un castronel si ii lasam sa se raceasca. Adaugam sare si piper dupa gust,...
Tocanita de cartofi
Carnea o spalam si o taiem bucati. Uleiul il punem intr-o craticioara la incalzit, iar peste el punem ceapa si o calim putin. Adaugam ardeiul, apoi si morcovii taiati rondele si le lasm 2-3 minute la calit. Punem si carnea peste legume, o ceasca de apa, amestecam, punem capac pe craticioara si...