publicat la 13.03.2017
publicat la 13.03.2017
publicat la 28.11.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de carnati cu zdrente de ou
Incepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite. Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit putin, adaugam orezul. Lasam sa se gateasca impreuna pentru 7-8 minute si apoi adaugam carnatii taiati...
Supa crema de morcovi
Se curata toate legumele si se taie cubulete. Se pun la fiert pana ce morcovul este bine fiert. Legumele fierte se scurg de zeama (fara a o arunca) si se paseaza in blender pana devin o pasta omogena. Crema astfel obtinuta se "indoaie" cu...
Supa crema de ciuperci
Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa. Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa le curatati de pielita de la suprafata, ea da gustul bun. Cand legumele sunt fierte...
Supa crema de rosii
Modul de preparare al acestei supe este foarte usor. Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert. Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele. Separat, fierbeti...
Ciorba de porc cu bors
Carnea, taiata cubulete, se da un clocot, suficient cat sa se spumeze. Spalati apoi carnea si puneti-o in oala la fiert. Cand carnea este pe jumatate fiarta (cam 1 ora) adaugati legumele tocate cubulete si lasati sa fiarba incontinuare. Cand s-au fiert atat legumele cat si carnea, puneti...
Ciorba de scarita afumata
Spalati scaricica si puneti-o la fiert in oala sub presiune. Daca nu aveti, o puneti la fiert intr-o oala normala, numai ca va dura mai mult. Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune ardeiul si se mai lasa 1-2 minute. Apoi se adauga cele 3 linguri...
Ciorba radauteana
Pulpele de pui taiate cubulete, se pun la fiert. In paralel, legumele se curata si se taie cubulete. Carnea se spumeaza foarte bine la inceput, in asa fel incat apa sa fie curata. Cand s-au fiert pulpele pe jumtate se adauga legumele taiate si se lasa sa fiarba. Separat, bateti cele 3 oua...
Ciorba de fasole cu oase afumate
Oasele de porc, spalate, se pun la foc in oala sub presiune cu fasolea ( fiarta in prealabil in 2 ape). Se fierb impreuna in oala sub presiune aproximatv 1.5 ore ( depinde de cat de repede se fierbe fasolea). Dupa ce fasolea si carnea s-au fiert foarte bine se iau de pe...