Ciorba de scarita afumata

de AndrutzaP in Ciorbe, 12 Apr 2016 | 5358 vizualizari

 

Specialitatea mea! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g scarita afumata
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • bors
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura leustean verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de scarita afumata:

Spalati scaricica si puneti-o la fiert in oala sub presiune. Daca nu aveti, o puneti la fiert intr-o oala normala, numai ca va dura mai mult.

Ceapa tocata se caleste intr-o lingura de ulei. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune ardeiul si se mai lasa 1-2 minute. Apoi se adauga cele 3 linguri de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute.

Cand s-a fiert carnea aproape integral, adaugati cartoful taiat cubulete, morcovul si pastarnacul. Dupa ce a dat in clocot puneti ceapa calita cu bulionul. Acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert pana se fierb legumele.

Cand legumele si carnea sunt fierte se adauga bors si sare dupa gust.

Separata, se bate oul bine cu cele 4 linguri de smantana. Opriti focul la oala si puneti peste ou 2 polonice de zeama. Omogenizati bine si adaugati compozitia in oala cu ciorba. 

La sfarsit, presarati deasupra legatura de leustean tocata marunt.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place smantana, puteti urma reteta intocmai, fara sa puneti smantana la sfarsit

2

Puteti folosi orice fel de carne afumata, nu neaparat scaricica

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec