publicat la 10.12.2014
publicat la 10.12.2014
publicat la 10.12.2014
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec simplu
Ouale se bat bine cu zaharul, se pune laptele, esenta, uleiul. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se amesteca bine. Se ung doua forme cu ulei si se toarna compozitia in ele. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit (daca rezistati pana se raceste)
Rulouri cu branza de vaci
Branza se amesteca cu ouale zaharul, esenta si faina. Foile se impart in 4. Se ia fiecare foaie de placinta, se unge cu unt topit apoi, apoi se umple cu branza. Se ruleaza. Se unge cu ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste.
Budinca de clatite
Budinca se face dupa instructiunile de pe plic. Se ia un vas yena si se pune jumatate din cantitatea de budinca, apoi un rand de clatite umplute cu gem de capsuni si rulate, apoi inca un rand de budinca. Se da la cuptor 20 minute. Se lasa la racit, apoi se da la frigider. Se serveste rece cu...
KURTOS KALACS
se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut).. se lasa la dospit aluatul la caldura. dupa ce creste aluatul se imparte in 9 bucati(atat mi-au iesit mie) se intinde si se taie fasii... eu am colectionat de ceva vreme tuburi de...
Tort Diplomat ( Edy - 1 anisor )
Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza. Se pune laptele. Aceasta compozitie se pune be baie de abur si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca. In zeama de ananas se pun gelatina, se amesteca si se pun si ele pe abur pana se face ca un sirop, apoi se da...
Prajitura cu iaurt
Ouale se bat cu mixerul impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul moale si zaharul vanilat, apoi iaurtul si se mixeaza. Se adauga faina cat cumprinde ca sa rezulte un aluat mai gros ca cel de clatite. Se rastoarna in tava si deasupra se pun fulgi de ciocolata si stafide. Se...
Clatite cu branza de vaci
Branza se amesteca cu oul, smantana, zaharul si esenta de vanilie. Se umplu clatitele si se pun in tava. Se pune frisca deasupra. Puteti folosi frisca traditionala din smantana si zahar sau cea vegetala din supermarket. Se da la cuptor 15 minute. Se scoate si se servesc decorate cu ce doriti...
Tarta cu prune
Se cerne faina pe masa de lucru. Se face loc la mijloc, se pune untul inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si apa (cantitatea variaza in functie de calitatea fainii). Se framanta repede, ca aluatul sa nu devina elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servetel si se tine 2 ore la...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat nelipicios si usor de modelat. Se fac papanasii dupa forma dorita. Eu i-am facut rotunzi, nu am avut rabdare sa le dau o alta forma. Se prajesc in baie de ulei. Se scot pe un servetel. Se lasa sa se...
Clatite zdrente cu inghetata
Clatitele se prepara dupa reteta fiecaruia. Se ia o clatita si se face sul, apoi se taie zdrente. Eu am pus in cupe cate un rand de clatite, 3 cupe de inghetata frisca si toping. Cantitatile variaza in fuctie de preferintele fiecaruia. Sa aveti pofta :D
Pandispan cu rahat
Albusul se separa de galbenus si se bate spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca, apoi se toarna peste albusul batut. Se pun cele 5 linguri de lapte, uleiul si se amesteca. La sfarsit adaugam faina si praful de copt. Se rastoarna compozitia intr-o tava si se da la cuptor. Se face testul...