Se pun intr-un bol oul, laptele, zaharul tos si vanilat,putina sare si scortisoara si se amesteca bine cu un tel.
Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul de cateva ori peste ei.
Painea se taie in felii de aproximatix 1-1.5 cm.
Se ia fiecare felie de paine, se...
pentru 18 briose :
Ouale se pun intr-un vas si se bat cu zaharul pana se albesc.
Se adauga iaurtul si margarina (care a fost tinuta inainte la temperatura camerei).
Se poate folosi orice fel e iaurt.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza.
Rezulta un aluat mai...
Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve.
Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca.
OUale se bat cu zaharul. Se adauga smantana si se amesteca.
Adaugam drojdia si laptele in care am...
Branza ,zaharul, smantana si ouale se pun intr-un bol si se amesteca bine..
Se incorporeaza visinele..
Aluatul de foietaj il intindem intr-o tava rotunda cu fund detasabil.(vezi foto)
se pune crema de branza si da la cuptor pana compozitia de branza e legata bine.
Se lasa la rece...
Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda.
Se taie in 8 .
Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide.
Se ruleaza si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
Se ung cu ou batut cu zahar si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Se...
GElatina se pune pe baie de abur sa se topeasca , apoi se da la racit.
Crema de mascarpone se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zahar..
Se adauga iaurtul si se omogenizeaza.
Se pune si gelatina racita si amestecam bine.
Intr-o tava rotunda cu fund detasabil se pun un rand de...
Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata rupta bucatele..Se lasa sa se raceasca.
Zaharul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat.Punem oul si amestecam bine , apoi adaugam ciocolata si margarina topita.
PUnem praful de copt si faina cate putin si framantam bine pana obtinem un...
Clatitele se coc si se umplu cu crema facuta astfel:
Intr-un vas se pune branza, ouale, zaharul si se amesteca bine cu un tel pana devinde cremoasa. Adaugam o lingura de amidon si incepem sa umplem clatitele cu cate 2 linguri de compozitie. Se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie...
Am amestecat intr-un bol nuca de cocos,laptele praf,zaharul pudra si vanilat si laptele condensat pana am obtinut un "aluat" nici moale nici tare..
Am facut din acest aluat batoane pe care le-am dat la congelator cam 30 minute(am uitat de ele:)))
Dupa cele 30 minute am mai...
Pentru inceput punem visinele la scurs pe un servetel absorbant.
Smantana o batem cu zaharul tos si cel vanilat.
Branza o punem in blender si o mixam pana iese o pasta fina. Punem branza peste smantana si amestecam bine..
Gelatina o topim in 2 linguri de apa, iar apoi o punem peste...
Facem clatitele dupa reteta fiecaruia, insa adaugam in plus 3 linguri de cacao.
Smantana o batem cu zaharul si dam vasul la frigider pentru minim 30 minute.
Se ia o clatita si se umple cu frisca si visine..se impatureste si se pun pe o farfurie...
Pe fiecare clatita punem cate...
Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja....
Dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici..
Se amesteca cu oul, cele 3 linguri cu zahar si faina cat cuprinde. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat..
Din aceste aluat am...
Pentru inceput batem smantana cu zaharul tos si zaharul vanilat...
Amestecam frisca obtinuta cu mascarpone.
Luam prima foaie de pandispan ,punem peste ea crema obtinuta mai sus apoi visinele...se pune deasupra a doua foaie si presam putin....
Ciocolata se topeste si se...
Apa, zaharul si ciocolata amaruie taiata bucatele se pun pe foc pana incepe a fierbe. Se da oala deoparte.
Adaugam untul topit inainte si alunele.
Punem lapte praf putin cate putin si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase...se da la rece cateva ore...
Se taie si se serveste cu...
Se pune untura cu zaharul si se amesteca. Se adauga ouale si laptele. Bicarbonatul se amesteca cu un pahar de faina si se adauga peste ingredientele de mai sus. Se mai pune faina putin cate putin. Aluatul se framanta pana se dezlipeste de pe maini. Din acest aluat obtinuit se intind 4 foi care se...
Clatitele se fac dupa reteta fiecaruia :)
Perele se curata de coaja si de casuta de seminte, se taie felii. Eu am taiat mai subtirele ca sa fie bine patrunse si mai delicioase..
Untul se incinge, apoi se rumenesc feliile de pere pe ambele parti.
Se pune zaharul peste pere si se mai lasa...
Se pun impreuna untura cu faina, apoi se adauga ouale si laptele. Se framanta pana se obtine o coca. Dizolvam praful de copt cu otetul si le punem peste coca, apoi punem si branza. Adaugam mac dupa preferinta, cat doriti
Se intinde pe masa o foaie si se taie fasii pe care le rasucim. Le punem...
Punem cubul de drojdie la dizolvat intr-un paharel cu apa calda.
Cand e gata dizolvat il punem cu faina zahar si sare.
Se framanta o coca moale atat cat sa o putem intinde cu sucitorul
Lasam la crescut.
Cand e coca crescuta intindem pe masa tapetata cu faina o foaie de aluat si cu un...
Intr-un vas yena am pus cele 5 linguri de zahar la caramelizat pana zaharul devine lichid si de culoare maronie
Separat batem ouale cu cele 200 gr zahar pana se topeste zaharul
Adaugam treptat laptele si incorporam bine
Punem aceasta compozitie obtinuta peste zaharul caramelizat si dam...
Se face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar.
Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat.
Se lasa o ora aluatul la rece.
Crema se face astfel:laptele se pune pe foc si sa lasa pana incepe sa fiarba.
Se bat cele 2 galbenusuri cu zahar, se pune...
Cojile se prepara astfel:se fierbe apa cu uleiul si sarea,cand fierbe adaugam faina toata odata si amestecam
Se lasa la racit si dupa ce se raceste se adauga ouale unul cate unul...niciodata nu se adauga toate odata pt ca se inmoaie aluatul
Se pune aluatul intr-un pos si se pun forme in...
Se pun faina si praful de copt intr-un bol. Se pun oul, albusurile, zaharul si se amesteca usor. Se pune apa minerala pana ajunge la consistenta unui aluat un pic mai grosut fata de cel normal de clatite. La sfarsit se pune untul topit. Se amesteca bine..
Se coc clatitele pana se rumenesc...
Se fac 3 foi din ingredientele de mai sus. Se coc foile pana trec de testul cu scobitoarea:)
Dupa ce se racesc se insiropeaza cu siropul facut din 5 lg zahar, 200ml apa si o esenta de vanilie sau rom(dupa preferinta)
Se insiropeaza fiecare foaie separat
Se aseaza pe platou/tava. Se umplu...
Frecati untul moale (daca nu aveti timp sa il lasati sa se inmoaie la temperatura camerei bagati-l 10-20 secunde maxim la microunde) cu zaharul.
Ouale se bat aparte cu zaharul vanilat. Amestecam untul cu cate putin din compozita de oua. Punem laptele si mixam in continuare. Adaugam faina,...
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de...
pt foi: bati albusul spuma cu zaharul.
freci galbenusurile, apoi le adaugi in spuma de albus.
pui uleiul, laptele, esenta, si faina impreuna cu praful de copt.
pt umplutura amesteci toate ingredientele..
intinzi din compozitia de aluat doua foi.
pui una intr-o tava, adaugi...
Bati ouale cu praful de sare, adaugi zaharul pudra, zaharul vanilat si faina. Framanti un aluat ca de taitei. Il lasi deoparte 30 minute, apoi il intinzi intr-o foaie subtire pe care o tai fasii de 2 cm latime. Le rasucesti apoi pe deget astfel incat sa obtii spirale. Le lasi 5 minute sa se usuce...
Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios.
Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele.
Se fac suluri subtiri din aluat. Se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare....
branza de vaci se da prin sita si se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul.
se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata.
se ruleaza partea unsa..
apoi se unge incontinuare cu crema de branza si se ruleaza pana la capat..
se pot incerca multe...
untul se taie bucatele si peste el se pune zaharul si zaharul vanilat.
se mixeaza pana se face o crema,se pune primul ou se mixeaza,apoi al doilea si se mixeaza , apoi al treilea si iar mixezi.
bananele se pun in blender si se pune o lg de lamaine peste ele si se fac pasta.
se pun peste...
Friganele crocante
Se pun intr-un bol oul, laptele, zaharul tos si vanilat,putina sare si scortisoara si se amesteca bine cu un tel. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul de cateva ori peste ei. Painea se taie in felii de aproximatix 1-1.5 cm. Se ia fiecare felie de paine, se...
Briose cu visine
pentru 18 briose : Ouale se pun intr-un vas si se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga iaurtul si margarina (care a fost tinuta inainte la temperatura camerei). Se poate folosi orice fel e iaurt. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza. Rezulta un aluat mai...
Cozonac cu nuca si rahat
Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve. Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca. OUale se bat cu zaharul. Se adauga smantana si se amesteca. Adaugam drojdia si laptele in care am...
Tarta cu visine
Branza ,zaharul, smantana si ouale se pun intr-un bol si se amesteca bine.. Se incorporeaza visinele.. Aluatul de foietaj il intindem intr-o tava rotunda cu fund detasabil.(vezi foto) se pune crema de branza si da la cuptor pana compozitia de branza e legata bine. Se lasa la rece...
Croissante rapide
Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda. Se taie in 8 . Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide. Se ruleaza si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu ou batut cu zahar si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. Se...
Tort rapid
GElatina se pune pe baie de abur sa se topeasca , apoi se da la racit. Crema de mascarpone se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zahar.. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Se pune si gelatina racita si amestecam bine. Intr-o tava rotunda cu fund detasabil se pun un rand de...
Nuci umplute
Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata rupta bucatele..Se lasa sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat.Punem oul si amestecam bine , apoi adaugam ciocolata si margarina topita. PUnem praful de copt si faina cate putin si framantam bine pana obtinem un...
Budinca de clatite
Clatitele se coc si se umplu cu crema facuta astfel: Intr-un vas se pune branza, ouale, zaharul si se amesteca bine cu un tel pana devinde cremoasa. Adaugam o lingura de amidon si incepem sa umplem clatitele cu cate 2 linguri de compozitie. Se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie...
Cocos Choco
Am amestecat intr-un bol nuca de cocos,laptele praf,zaharul pudra si vanilat si laptele condensat pana am obtinut un "aluat" nici moale nici tare.. Am facut din acest aluat batoane pe care le-am dat la congelator cam 30 minute(am uitat de ele:))) Dupa cele 30 minute am mai...
Cheesecake cu visine - reteta nr 100
Pentru inceput punem visinele la scurs pe un servetel absorbant. Smantana o batem cu zaharul tos si cel vanilat. Branza o punem in blender si o mixam pana iese o pasta fina. Punem branza peste smantana si amestecam bine.. Gelatina o topim in 2 linguri de apa, iar apoi o punem peste...
Clatite cu frisca si visine
Facem clatitele dupa reteta fiecaruia, insa adaugam in plus 3 linguri de cacao. Smantana o batem cu zaharul si dam vasul la frigider pentru minim 30 minute. Se ia o clatita si se umple cu frisca si visine..se impatureste si se pun pe o farfurie... Pe fiecare clatita punem cate...
Galuste cu visine
Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja.... Dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici.. Se amesteca cu oul, cele 3 linguri cu zahar si faina cat cuprinde. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat.. Din aceste aluat am...
Prajitura cu visine
Pentru inceput batem smantana cu zaharul tos si zaharul vanilat... Amestecam frisca obtinuta cu mascarpone. Luam prima foaie de pandispan ,punem peste ea crema obtinuta mai sus apoi visinele...se pune deasupra a doua foaie si presam putin.... Ciocolata se topeste si se...
Ciocolata de casa
Apa, zaharul si ciocolata amaruie taiata bucatele se pun pe foc pana incepe a fierbe. Se da oala deoparte. Adaugam untul topit inainte si alunele. Punem lapte praf putin cate putin si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase...se da la rece cateva ore... Se taie si se serveste cu...
Prajitura "Alba ca Zapada"
Se pune untura cu zaharul si se amesteca. Se adauga ouale si laptele. Bicarbonatul se amesteca cu un pahar de faina si se adauga peste ingredientele de mai sus. Se mai pune faina putin cate putin. Aluatul se framanta pana se dezlipeste de pe maini. Din acest aluat obtinuit se intind 4 foi care se...
Clatite cu pere caramelizate
Clatitele se fac dupa reteta fiecaruia :) Perele se curata de coaja si de casuta de seminte, se taie felii. Eu am taiat mai subtirele ca sa fie bine patrunse si mai delicioase.. Untul se incinge, apoi se rumenesc feliile de pere pe ambele parti. Se pune zaharul peste pere si se mai lasa...
Saratele de casa
Se pun impreuna untura cu faina, apoi se adauga ouale si laptele. Se framanta pana se obtine o coca. Dizolvam praful de copt cu otetul si le punem peste coca, apoi punem si branza. Adaugam mac dupa preferinta, cat doriti Se intinde pe masa o foaie si se taie fasii pe care le rasucim. Le punem...
Gogosele cu mere caramelizate
Punem cubul de drojdie la dizolvat intr-un paharel cu apa calda. Cand e gata dizolvat il punem cu faina zahar si sare. Se framanta o coca moale atat cat sa o putem intinde cu sucitorul Lasam la crescut. Cand e coca crescuta intindem pe masa tapetata cu faina o foaie de aluat si cu un...
Crema de zahar ars
Intr-un vas yena am pus cele 5 linguri de zahar la caramelizat pana zaharul devine lichid si de culoare maronie Separat batem ouale cu cele 200 gr zahar pana se topeste zaharul Adaugam treptat laptele si incorporam bine Punem aceasta compozitie obtinuta peste zaharul caramelizat si dam...
Boules de berlin ;)
Se face un aluat din faina, galbenusurile de la cele 4 oua, ulei, lapte si zahar. Albusurile se bat spuma si se aduaga peste aluat. Se lasa o ora aluatul la rece. Crema se face astfel:laptele se pune pe foc si sa lasa pana incepe sa fiarba. Se bat cele 2 galbenusuri cu zahar, se pune...
Eclere rotunde :)
Cojile se prepara astfel:se fierbe apa cu uleiul si sarea,cand fierbe adaugam faina toata odata si amestecam Se lasa la racit si dupa ce se raceste se adauga ouale unul cate unul...niciodata nu se adauga toate odata pt ca se inmoaie aluatul Se pune aluatul intr-un pos si se pun forme in...
Pancakes
Se pun faina si praful de copt intr-un bol. Se pun oul, albusurile, zaharul si se amesteca usor. Se pune apa minerala pana ajunge la consistenta unui aluat un pic mai grosut fata de cel normal de clatite. La sfarsit se pune untul topit. Se amesteca bine.. Se coc clatitele pana se rumenesc...
Tort simplu
Se fac 3 foi din ingredientele de mai sus. Se coc foile pana trec de testul cu scobitoarea:) Dupa ce se racesc se insiropeaza cu siropul facut din 5 lg zahar, 200ml apa si o esenta de vanilie sau rom(dupa preferinta) Se insiropeaza fiecare foaie separat Se aseaza pe platou/tava. Se umplu...
briose cu ciocolata
Frecati untul moale (daca nu aveti timp sa il lasati sa se inmoaie la temperatura camerei bagati-l 10-20 secunde maxim la microunde) cu zaharul. Ouale se bat aparte cu zaharul vanilat. Amestecam untul cu cate putin din compozita de oua. Punem laptele si mixam in continuare. Adaugam faina,...
Amandine
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de...
Placinta cu iaurt
pt foi: bati albusul spuma cu zaharul. freci galbenusurile, apoi le adaugi in spuma de albus. pui uleiul, laptele, esenta, si faina impreuna cu praful de copt. pt umplutura amesteci toate ingredientele.. intinzi din compozitia de aluat doua foi. pui una intr-o tava, adaugi...
Uscatele
Bati ouale cu praful de sare, adaugi zaharul pudra, zaharul vanilat si faina. Framanti un aluat ca de taitei. Il lasi deoparte 30 minute, apoi il intinzi intr-o foaie subtire pe care o tai fasii de 2 cm latime. Le rasucesti apoi pe deget astfel incat sa obtii spirale. Le lasi 5 minute sa se usuce...
Clene
Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios. Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele. Se fac suluri subtiri din aluat. Se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare....
Clatite night and day
branza de vaci se da prin sita si se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul. se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata. se ruleaza partea unsa.. apoi se unge incontinuare cu crema de branza si se ruleaza pana la capat.. se pot incerca multe...
Tort - happy birthday to me :D
untul se taie bucatele si peste el se pune zaharul si zaharul vanilat. se mixeaza pana se face o crema,se pune primul ou se mixeaza,apoi al doilea si se mixeaza , apoi al treilea si iar mixezi. bananele se pun in blender si se pune o lg de lamaine peste ele si se fac pasta. se pun peste...