
publicat la 30.06.2013
publicat la 12.06.2013
publicat la 11.06.2013
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Creveti simpli
Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti) Amesteca faina cu susanul si piperul macinat. Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente....
Tempura cu creveti
Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi. Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult. Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu...
Creveti cu susan
Sosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie). Crevetii: Intr-un castron bate bine oul. Amesteca faina cu susanul, sarea, piperul, 5 arome si...
Creveti cu usturoi
Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii). Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si...