Creveti simpli

de Brindusa in Fructe de mare, 21 Noi 2010 | 8287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 27 creveti (sau mai multi)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cu susan
  • piper macinat
  • ulei de palmier, pentru prajit 
  • 9 betisoare de lemn (frigarui)
  • 300 g spaghetti 
  • 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
  • sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 6 picaturi de sos  iute (sau 1/2 lingurita boia iute)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti simpli:

Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)

Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.

Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii

Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.

Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina

Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn

Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.

Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.

Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.

Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.

Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.

Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti simpli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu cartofi prajiti si sos de maioneza