Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE861
PRIETENI
Retete

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2019

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa.  Adauga zaharul si amesteca...

Spaghete cu sos de rosii, masline si sunca

In Spaghete la 14 Aug 2019

Pune pastele la fiert.  Intre timp taie ceapa marunt, pune-o intr-o tigaie cu o lingura de ulei la calit, adauga kaiserul taiat cubulete si amesteca. Lasa-l sa se rumeneasca usor.  Adauga o foaie de dafin, maslinele, sucul de rosii, usturoiul si condimenteaza simplu cu sare si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

In Somon la 5 Aug 2019

Pune fileurile de somon in ulei incins intr-o tigaie si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, cateva minute. In functie de cat sunt de groase, ajusteaza timpul in plus sau in minus.  Scoate-le pe un platou.  In aceeasi tigaie adauga un cub de unt in care calesti apoi ceapa si...

Pastitio cu carne de vita

In Spaghete la 29 Iul 2019

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica.  Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea tocata. Amesteca pana se omogenizeaza, apoi lasa sa se patrunda carnea. Toarna o ceasca de supa de legume...

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2019

Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.  Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava.  Unge aluatul cu...

Desert cobbler cu nectarine si afine

In Prajituri la 14 Iul 2019

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C. Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le.  Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de...

Clatite cu ciuperci si ou posat

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2019

Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :)  Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de ulei in care calesti ceapa si usturoiul si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare, piper si boia de...

Mancare de pui cu sos de rosii

In Pui la 29 Iun 2019

Spala si curata bine puiul.  Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile.  Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2 minute adauga rosiile curatate de coaja si taiate, sare si piper si o ceasca de apa calda. ...

Tortilla wrap cu pui

In Sandvisuri la 22 Iun 2019

Pune foaia de tortilla la incalzit pentru cateva secunde, pentru a o face mai usor de modelat.  Asaza in mijlocul foii fasii de pui, legume si verdeturi ( aici te poti juca cu ingredientele cum iti pofteste inima), stropeste cu putin sos sweet chili si impatureste tortilla ca pe o...

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

In Mancaruri de post la 14 Iun 2019

Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile. Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.  Taie dovleceii in doua bucati si pregateste-i exact ca pe rosii: taie un capacel, apoi scoate o parte din pulpa, cu grija. Pune...

Tartine cu hummus, sfecla rosie si avocado

In Vegan / Raw vegan la 6 Iun 2019

Prajeste painea intai.  Da sfecla coapta pe razatoare si amestec-o cu hummus, pana iese atat de roz pe cat iti place.   Unge tartinele cu hummusul cu sfecla, aranjeaza deasupra felii de avocado, apoi decoreaza cu germeni de ridiche, frunze de menta si busuioc.  Reteta...

Chiftele in aluat cu bere

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2019

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...

Chipsuri de radacinoase

In Mancaruri de legume la 28 Mai 2019

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte;  Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte;  Pune-le intr-un castron incapator;  Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; ...

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2019

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar; Modeleaza totul...

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

In Salau la 20 Mai 2019

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari. Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece...

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

In Oaie la 22 Apr 2019

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...

Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

In Prajituri la 17 Apr 2019

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky. Toarna amestecul lichid peste cel solid si...

Aperitiv Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron.  Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...

Sarmale de post in frunze de stevie

In Mancaruri de post la 1 Apr 2019

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine; Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa; Lasa cateva minute, cat sa scada...

Peste la cuptor

In Peste la 25 Mar 2019

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi...

Pasca traditionala

In la 5 Apr 2018

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina; Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute; Porneste robotul de bucatarie si adauga...

Drob usor de pui

In la 4 Apr 2018

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit. Intr-o tigaie se pune...

Cozonac cu nuca si rahat

In la 3 Apr 2018

Se amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute pana se umfla. Se pune in vasul robotului faina, un praf de sare, ouale, zaharul, zaharul vanilat,...

Aperitive festive

In la 30 Mar 2018

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·          Se toaca varza si ceapa julien; ·...

Pastrama de miel

In la 28 Mar 2018

Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea. Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu...

File de somon cu cartofi

In la 26 Mar 2018

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat, menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de copt. Se...

Placinta cu carne

In la 23 Mar 2018

  Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra; Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa...

Desert pasca fara aluat

In la 22 Mar 2018

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si se omogenizeaza compozitia. Se adauga coaja de lamaie, vanilia bourbon si zeama de lamaie. Praful...

Sarmale de post

In Dulciuri la 19 Mar 2018

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...

Cartofi in 3 culori

In la 14 Mar 2018

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei obtine 3 castroane de cartofi condimentati bine pe care le pui la cuptor in aceeasi tava, pe hartie de...

Afisate 361 - 390 din 861 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu fi preocupat de evitarea tentatiilor, caci pe masura ce imbatranesti incep ele sa te evite pe tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]