Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2025 | 1083 vizualizari

 

  Pentru azi, îți propunem un preparat celebru în varianta light și gustoasă, un cordon bleu făcut cu vinete, cu o crustă crocantă. Pentru acest Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă, am folosit următoarele ingrediente: vinete, șuncă, cașcaval, ouă, pesmet și făină.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă
  • 1 vânătă mare
  • 2 ouă
  • 100 g șuncă feliată
  • 100 g cașcaval feliat
  • ~150 g pesmet
  • ~100 g făină de grâu
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă:

Cum se prepara acest Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă:

Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz și pune puțin ulei de măsline.

Curăță și feliază subțire vânăta și cașcavalul. Amestecă făina cu sare și piper. 

Sparge cele două ouă într-un bol, adaugă un praf de sare și amestecă-le bine.

Formează pachețele, așezând o felie de vânătă, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, apoi încă una de cașcaval și ultima de vânătă.

Trece fiecare pachețel format, prin făină, ou bătut și pesmet și așază în tavă. Stropește pachețelele cu puțin ulei de măsline.

Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și servește o porție generoasă din acest cordon bleu gustos și sănătos.

Incearca si reteta de Vinete umplute cu legume si branzeturi sau varianta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta, un preparat delicios.

Iti recomandam si reteta de Vinete pane cu sos de rosii.

Poftă bună!

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]