Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut....
Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.
Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.
Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor.
Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana...
Spala si curata bine pipotele si inimile.
Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite.
Adauga 2...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele.
Transfera compozitia in tava tapetata...
Pune la topit untul intr-o tigaie mare.
Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu.
Scoate puiul pe o farfurie.
Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan:
In...
Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca.
Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece.
Il poti manca natur...
Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida.
Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3 minute sa se gateasca legumele, la foc mic, fara sa se inmoaie prea tare.
Pune si pasta red curry, torna...
Taie un avocado in doua, indeparteaza samburele si scoate miezul intr-un bol. Stropeste cu zeama de lime, paseaza, apoi adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, sare si piper. Pune coriandru verde tocat sau patrunjel si putin ardei iute tocat cubulete si amesteca.
Pune painea la prajit si...
Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul.
Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...
Pune nautul la inmuiat peste noapte.
Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina.
Desi multe dintre retetele de...
Taie cozonacul in cuburi.
Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.
Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci.
Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...
Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.
Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.
Rumeneste usor carnatii intr-o alta tigaie, apoi in uleiul ramas rumeneste nitel si afumatura. Adauga-le peste...
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.
Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa.
Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi...
Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit.
Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si taie cubulete.
Taie avocado in felii subtiri, longitudinale.
Pregateste 2 boluri...
Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....
Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.
Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.
Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente.
Pune solutia...
Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!
Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...
Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D
Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape.
Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...
Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa.
Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...
Spala bine bucatile de coada de vita si pune-le la fiert, cu putina sare. Spumuieste bine, apoi lasa coada sa fiarba la foc moale, indelung, pana se inmoaie carnea si se desprinde usor de pe oase.
Toaca marunt legumele si pune-le in oala, peste carne. Eu am folosit doar morcovi, ceapa,...
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...
Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt.
Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...
Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.
Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.
Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30...
Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele.
Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare.
Adauga si celelalte legume si toarna...
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.
Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza.
Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...
Pune vanata coapta la scurs.
Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele 5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe...
Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C.
Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun.
Ingredientele pune-le pe rand intr-un bol: oua, sunca, branza, spanac, adauga sare si piper si amesteca. ...
Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin
Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut....
Chutney de ceapa rosie cu stafide
Taie ceapa fideluta. Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa. Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul. Lasa sa fiarba pana zeama scade...
Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie
Preincalzeste cuptorul la 150 grade C. Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor. Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor. Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana...
Tocanita de pipote si inimi cu piure de cartofi
Spala si curata bine pipotele si inimile. Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper, cimbru , o foaie de dafin sau ce alte plante aromatice iti plac si ti se par potrivite. Adauga 2...
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si esenta de vanilie. Adauga bucatele de capsuni si afinele. Transfera compozitia in tava tapetata...
Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan
Pune la topit untul intr-o tigaie mare. Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu. Scoate puiul pe o farfurie. Cum pregatesti sosul cremos de rosii, spanac si parmezan: In...
Iaurt de casa
Pune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald. Dimineata deja e inchegat. Pune iaurtul in frigider sa stea la rece. Il poti manca natur...
Thai red curry cu legume
Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida. Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3 minute sa se gateasca legumele, la foc mic, fara sa se inmoaie prea tare. Pune si pasta red curry, torna...
Toast cu ou posat si avocado
Taie un avocado in doua, indeparteaza samburele si scoate miezul intr-un bol. Stropeste cu zeama de lime, paseaza, apoi adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, sare si piper. Pune coriandru verde tocat sau patrunjel si putin ardei iute tocat cubulete si amesteca. Pune painea la prajit si...
Desert Banana Bread
Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza. Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat...
Falafel cu salata tabouleh
Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina. Desi multe dintre retetele de...
Desert budinca de cozonac
Taie cozonacul in cuburi. Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie,...
Tochitura de porc cu mamaliguta
Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite. Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine. Rumeneste usor carnatii intr-o alta tigaie, apoi in uleiul ramas rumeneste nitel si afumatura. Adauga-le peste...
Legume la cuptor
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa. Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi...
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si taie cubulete. Taie avocado in felii subtiri, longitudinale. Pregateste 2 boluri...
Reteta de Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao
Mod de preparare Negresa cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao Prajitura pufoasa careia nu poti sa-i rezisti, negresa cu glazura de ciocolata si fulgi de cocos, se prepara simplu si acasa. Mixam untul moale cu zaharul brun pana devine cremos, apoi adaugam pe rand cate un ou....
Varza rosie in otet
Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul. Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine. Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente. Pune solutia...
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar
Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata...
Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie
Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape. Spala si curata capia, gogosarii si ceapa...
Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana
Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa. Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru...
Ciorba din coada de vita
Spala bine bucatile de coada de vita si pune-le la fiert, cu putina sare. Spumuieste bine, apoi lasa coada sa fiarba la foc moale, indelung, pana se inmoaie carnea si se desprinde usor de pe oase. Toaca marunt legumele si pune-le in oala, peste carne. Eu am folosit doar morcovi, ceapa,...
Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un...
Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari. Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de...
Desert chec cu mere si nuci
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zahar, adauga apoi smantana, faina si praful de copt. Toaca miezul de nuca cu un cutit, iar merele curatate de coaja si casuta samburilor taie-le in cubulete. Adauga nuca, merele, romul si...
Muschiulet de porc cu varza rosie
Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul. Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia. Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30...
Supa crema de conopida
Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele. Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare. Adauga si celelalte legume si toarna...
Magiun de prune
Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale. Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se...
Desert cheesecake brownies
Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb,...
Vinete la cuptor cu branza si rosii
Pune vanata coapta la scurs. Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele 5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe...
Egg muffins sau mini omlete pentru mic dejun
Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C. Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun. Ingredientele pune-le pe rand intr-un bol: oua, sunca, branza, spanac, adauga sare si piper si amesteca. ...