Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1813
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

In Prajituri la 18 Aug 2018

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie, incorporam faina pana obtinem un aluat usor de intins. Impartim aluatul in doua parti, o parte...

Gem de prune cu coaja

In Dulceata / Gem la 17 Aug 2018

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si le-am desfacut in doua eliminand samburele, le-am asezat in tuci si am adaugat 2,5 kg zahar. Am pus...

Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

In Dulciuri la 14 Aug 2018

Mai intai decongelam foile de placinta. Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele. Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5...

Desert cu dovlecel si mar verde

In Dulciuri la 26 Iul 2018

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem tigaia pe foc sa se incinga, apoi adaugam ulei, cu o lingura luam din compozitie si punem in uleiul...

Desert prajitura cu banane si zmeura

In Prajituri la 21 Iul 2018

Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu uleiul si 4 linguri de zahar...

Desert galusti cu prune

In Dulciuri la 16 Iul 2018

Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti. Cat timp cartofii au stat la racit, m-am apucat sa scot samburii de la prune, in asa fel incat sa nu rup in doua prunele, apoi am luat 3...

Desert prajitura cu zmeura

In Prajituri la 7 Iul 2018

Blatul 1 : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 5 la numar, le-am mixat bine cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am...

Desert cozonac cu rahat si stafide

In Dulciuri la 5 Iul 2018

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul robotului am cernut faina. In alt bol am sfaramat drojdia, am adaugat 2 linguri de zahar din cele 200 g de zahar, 2 linguri de faina din totalul de faina si 50 ml lapte caldut, omogenizam si lasam 15 min sa creasca. ...

Desert cornulete pentru Picnithlon

In Dulciuri la 2 Iul 2018

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca. Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de...

Desert prajitura Mirela

In Prajituri la 26 Iun 2018

Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se baga la congelator cca 30 min. Separat mixam frisca lichida...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 16 Iun 2018

Mai intai am cules visinele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am...

Desert tort Mihai, 18 ani

In Torturi la 8 Iun 2018

Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi. Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat...

Desert ciocolata de casa cu sirop de cirese

In Dulciuri la 7 Iun 2018

Mai intai luam un castron incapator in care punem laptele praf, alunele si dulceata si amestecam. Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune siropul de cirese si cacao, se omogenizeaza si se pune pe foc la fiert, sa dea in 2-3 clocote,,amestecam continuu. Tragem de pe foc cratita si adugam...

Desert prajitura pentru El si Ea

In Prajituri la 28 Mai 2018

Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in...

Desert tort Raffa pentru Madalina

In Torturi la 28 Mai 2018

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate, faina, nuca de cocos, migdalele macinate, caju macinat si praful de copt si incorporam in amestecul de...

Dulceata din cirese de mai

In Dulceata / Gem la 26 Mai 2018

In primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa culegi si de-o dulceata..... Apoi le spalam si le scoatem samburii. Luam o farfurie adanca si o...

Desert cu iaurt si fructe

In Dulciuri la 18 Mai 2018

Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti. Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus folie alimentara apoi am intins biscuitii formand baza prajiturii. Separat am pus la hidratat in apa...

Desert prajitura Valurile Dunarii

In Prajituri la 11 Mai 2018

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 32/22 cm tapetata cu hartie de copt. Am lasat untul sa se inmoaie bine, pentru ca aveam cuptorul la aragaz pornit (coceam cozonaci), am lasat untul pe aragaz sa se inmoaie bine, se poate topi 1 min la microunde. Untul foarte moale impreuna cu zaharul,...

Desert mini tarte cu caramel si fructe

In Dulciuri la 10 Mai 2018

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit aluatul in 12 parti aproximativ egale, am intins fiecare bucatica si am asezat-o in forma, am intepat cu...

Desert cu zmeura si creme ole

In Dulciuri la 4 Mai 2018

Intr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam pana obtinem o frisca ferma.  Amestecam ness-ul cu laptele si inmuiem piscoturile, nu foarte...

Desert prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 29 Apr 2018

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de...

Desert prajitura cu caramel si krant de migdale

In Prajituri la 27 Apr 2018

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam...

Desert bomboane Raffaello

In Dulciuri la 20 Apr 2018

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama napolitanele, apoi adaugam laptele condensat si mixam pana obtinem o pasta omogena pe care putem sa o...

Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

In Prajituri la 19 Apr 2018

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul....

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

In Torturi la 7 Apr 2018

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de...

Desert cozonac cu iaurt grecesc

In Dulciuri la 6 Apr 2018

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la dospit cca 15 min pana se umfla. In vasul robotului se pune faina cernuta, zaharul, praful de sare,...

Desert rulada cu crema de lapte condensat

In Prajituri la 31 Mar 2018

Am folosit tava de la cuptor ( 40/35 cm), tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, glbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat uleiul si am mixat 2 min, apoi am adaugat...

Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca

In Prajituri la 29 Mar 2018

Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia. Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am...

Desert prajitura de duminica pentru luni

In Prajituri la 25 Mar 2018

Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul se topeste. Am adaugat...

Desert prajitura David

In Prajituri la 21 Mar 2018

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt. Visinele le-am pus la scurs. Am prajit si tocat grosier nuca. Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca...

Afisate 421 - 450 din 1048 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Retete preferate
Turta dulce 3

Voturi:46

Lapte condensat

Voturi:17

Valentine

Voturi:23

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]