Desert Alcatraza

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2018 | 3305 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac butoiase, alcatraze sau sarah bernarde sau cum se mai numesc ele, prajiturile alea delicioase cu bezea nuca si crema....din motive de ''revizie tehnica'' am tras de mine sa fac ceva dulce ca nu se poate de Craciun fara asa ceva...dar am optat pentru varianta foi si crema ca a fost mai simplu de facut.......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 650 g albusuri
  • 600 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • Crema
  • 400 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • zeama de la 5 clementine
  • Crema pentru imbracat foile
  • 2 linguri din crema de ciocolata
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
  • nuca macinata
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Alcatraza:

Foile : Albusurile le-am scos de seara de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Le-am pus in bolul robotului cu un praf de sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am transferat bezeaua in alt castron mai mare si am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am doua tavi cu dimensiunea de 20/24 cm care intra la fix in cuptor. Le-am tapetat cu hartie de copt si am impartit in aproximativ 6 parti egale compozitia si am copt 6 foi de bezea. Cuptorul se incinge bine, apoi se reduce temperatura si se baga tavile la cuptor, trebuie sa s eusuce bine bezeaua, apoi s escot din tava se las aun pic sa s eraceasca apoi se desprinde cu grija hartia de copt.

Crema : Ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida o punem intr-un castron de inox si apoi pe baie de abur pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece cca 1 ora, eu am scos pe balcon castronul ca e frig afara si sa racit destul de repede. Dupa ce sa racit transferam in vasul robotului adaugam zeama de clementine si mixam bine. Oprim 2 linguri din crema pe care o mixam cu frisca obtinuta din smantana dulce amestecata cu zaharul farin si batuta bine.

Asamblare : Foaie d ebezea crema ciocolata, foaie d ebezea ciocolata pana termina foile si crema, deasupra intindem crema obtinuta din frisca si crema de ciocolata, imbracam si marginile prajiturii apoi presaram nuca macinata si ornam cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alcatraza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti