Gem din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 22 Sep 2018 | 3805 vizualizari

 

E toamna, e bogata, daca ai muncit in timpul anului, acum aduni roadele....azi despre piersici rosii de gradina...colorate, parfumate delicioase....

 

INGREDIENTE

  • cantitatile nu sunt masurate sau masura a fost un tuci cu capacitatea de 15 l
  • piersici rosii curatate de coaja si feliate -un tuci plin de 15 l
  • 2 kg de zahar
  • multa rabdare sa-l scazi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din piersici rosii de gradina:

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic.

Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai rabdare sa scada, focul sa fie foarte mic, chiar daca asta inseamna aproape 10 ore se merita, a iesit un gem foarte gustos.

Dupa ce a scazut bine, se stinge focul si se lasa pana a doua zi ( era prea noapte sa mai stau sa-l pun in borcane) se pune in borcanele sterilizate, se capacesc borcanele si se depoziteaza in beci, camara, debara, fiecare unde poate.

La iarna este foarte bun pentru diverse prajituri, fursecuri, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (14)

mirela0911 1

23.09.2018, 15:59

Bun si tare aromat!

Gherca Daniela 1

23.09.2018, 16:57

madi_marin 1

23.09.2018, 18:54

Deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

ieri la 13:17

Plăcintă cu cartofi și pui - Irezistibil de gustoasă și sățioasă

ieri la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Marmelada de piersici