Gem din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 22 Sep 2018 | 3662 vizualizari

 

E toamna, e bogata, daca ai muncit in timpul anului, acum aduni roadele....azi despre piersici rosii de gradina...colorate, parfumate delicioase....

 

INGREDIENTE

  • cantitatile nu sunt masurate sau masura a fost un tuci cu capacitatea de 15 l
  • piersici rosii curatate de coaja si feliate -un tuci plin de 15 l
  • 2 kg de zahar
  • multa rabdare sa-l scazi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din piersici rosii de gradina:

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic.

Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai rabdare sa scada, focul sa fie foarte mic, chiar daca asta inseamna aproape 10 ore se merita, a iesit un gem foarte gustos.

Dupa ce a scazut bine, se stinge focul si se lasa pana a doua zi ( era prea noapte sa mai stau sa-l pun in borcane) se pune in borcanele sterilizate, se capacesc borcanele si se depoziteaza in beci, camara, debara, fiecare unde poate.

La iarna este foarte bun pentru diverse prajituri, fursecuri, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune