Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1809
PRIETENI298
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba ca la mosie

In Ciorbe la 29 Iun 2018

Mai intai am pregatit legumele, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete ( Mireluta a avut sectorul asta ), am adunat fasolea din gradina, am curatat-o si am rupt-o in bucatele mai mici (mama a curatat fasolea si Mirela a spalat-o si a rupt-o in bucatele mici). Ceapa taiata marunt,...

Supa pentru doi

In Supe la 3 Iun 2018

Mai intai curatam legumele si le punem la fiert cu apa si 1 lingurita de sare. Cand s-au fiert, le scoatem din apa si pe punem in blender impreuna cu rosiile din conserva, le pasam bine, apoi amestecul il punem in apa in care au fiert legumele, adaugam si lingura de legume deshidratate. Clatim...

Ciorba cu fasole fideluta galbena

In Ciorbe la 1 Feb 2018

Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit,  cu un...

Ciorba de coaste afumate

In Ciorbe la 29 Dec 2017

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o. Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul,...

Ciorba de cartofi cu coaste afumate

In Ciorbe la 20 Oct 2016

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mare. Cartofii ii curatam, spalam si taiem in...

Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura

In Ciorbe la 9 Sep 2016

Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa  de 3 ori. Cand este fiarta fasolea  calim gogosarul si ceapa cu putina sare, pana se inmoaie gogosarul. Taiem morcovul si pastranacul cubulete. Adaugam in...

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 16 Iul 2016

Mai intai, spalam tacamurile de pui si le punem la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala cu cca. 6 l apa. Avem grija sa spumam din cand in cand. Cat timp fierbe carnea de pui, ne apucam de legume, sa le curatam si taiem. Punem o tigaie pe foc sa se incinga, adaugam cca. 50 ml ulei si apoi punem...

Ciorba de vitel cu bors

In Ciorbe la 31 Mar 2016

Pentru inceput spalam carnea si o punem la fiert in cca 4 l apa si un pic de sare. Avem grija sa adunam spuma formata. Lasam sa fierba cca 1 ora ( fiind vitel carnea este foarte cruda). Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din zeama si o taiem bucatele marunt, scoatem si maduva din os si carnea de...

Supa crema de rosii cherry galbene

In Supe la 24 Feb 2016

Mai intai punem oasele la fiert cu un pic de sare, avem grija sa ridicam spuma formata, cand maduva din oase e aproape fiarta, adaugam si morcovul, mai lasam la fiert pana ce morcovul este patruns. Separat rosiile le decojim, le punem in blender, adaugam si morcovul fiert si le mixam bine. Punem...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 23 Ian 2016

Mai intai am pus la fiert afumatura, din cand in cand am avut grija sa ridic spuma formata. Separart am curatat legumele. Am taiat ceapa marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici, apoi cu putin ulei le-am pus la calit cca 10 min, cat sa se inmoaie putin. Cand carnea de...

Ciorba a la grec cu gat de curcan

In Ciorbe la 6 Noi 2015

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am strecurat-o dupa ce carnea a fiert.Bon, dupa ce am strecurat zeama, am pus bucatile de carne inapoi si am...

Ciorba cu aripioare de pui si loboda rosie

In Ciorbe la 28 Sep 2015

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa  o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem intr-o cratita apa, cca 3 l, ca mai scade, adaugam aripiorele si un pic de sare,lasam sa fiarba, avand...

Ciorba din gat de vitel

In Ciorbe la 1 Sep 2015

Mai intai am spalat carea,os a avut foarte putin,apoi am pus o oala cu apa  pe foc,am pus carnea si un pic de sare si am lasat sa fiarba pana carnea s-a desprins de pe os.Din cand in cand am luat spuma formata si am indepartat-o.Cat timp a fiert carnea am pregatit zarzavaturile.Am curatat si...

Supa rapida

In Supe la 17 Aug 2015

Taiem ceapa marunt, incingem putin ulei si calim ceapa in el, adaugam sucul de rosii si fideaua. Punem sare, piper, dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. La final adaugam busuioc  (e bine sa aveti proaspat, eu n-am avut). Servim cu branza cu mucegai si paine prajita. E buna atat...

Ciorba de cartofi noi cu marar

In Ciorbe la 16 Iun 2015

Timpul trebuia sa fie mai mic daca nu ma incapatanam sa cumpar cartofi din aia mici, dar asa am vrut asa am facut....Mai intai curatam cartofii, apoi legumele toate, spalam si trecem sa le taiem. Frunzele de ceapa taiate marunt, ceapa galbena taiata marunt, morcovul, pastranacul si ardeiul taiate...

Ciorba de miel reteta cu loboda

In Ciorbe la 12 Mai 2015

Mai intai,dupa ce s-a dezghetat,portionam bucata de sira.Spalam bucatile si le punem la fiert cu 3 l apa si o lingurita sare.Cand incepe sa se ridice spuma o adunam cu spumarul.Cat fierbe carnea ,curatam ceapa,loboda,le maruntim,spalam orezul si mai maruntim un pic amestecum de radacinoase ( au...

Ciorba de loboda cu taitei de casa

In Ciorbe la 6 Noi 2014

Am curatat legumele,le-am ras ,morcovul si telina,ceapa si gogosarul le-am taiat marunt. Am pus pe foc o oala,am pus putin ulei si am lasat sa se incinga,apoi am adaugat legumele si le-am calit cca 10 min,apoi am adaugat loboda taiata mai marunt.Am lasat sa se caleasca 3-4 min,am adaugat...

Supa crema de usturoi

In Supe la 16 Oct 2014

Mai intai pregatim supa de legume. Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mai mici si le punem la fiert in 2,5 l apa, adaugam un praf de sare. Lasam sa fiarba pana se patrund legumele si ne ramane 1 litru de zeama. Luam cateva bucatele din fiecare leguma, nu foarte multe, le punem in...

Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica

In Ciorbe la 19 Sep 2014

Cum se prepara Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica Intr-o oala cu apa,cca 3 l,punem bucatile de carne cu os,sa fierba,adaugam si sare in apa in care fierbe. Din cand in cand luam spuma formata.Cand e carnea pe jumatate fiarta,o scoatem din oala,strecuram zeama in...

Ciorba de fasole boabe cu piept de porc afumat

In Ciorbe la 12 Sep 2014

Punem la fiert fasolea si schimbam apa de 2-3 ori.Separat pregatim zarzavaturile,curatam morcovul,pastarnacul le spalam si le dam pe razatoarea mica,ceapa o curatam si o taiem marunt.Pieptul de porc il taiem bucatele mici si il punem la calit intr-o oala,il lasam sa se rumeneasca ,apoi il...

Supa cremoasa de rosii

In Supe la 3 Aug 2014

Pentru inceput curatam pulpa de pui ,o punem sa fierba cu 2 lingurite de legume dehzidratate,sa avem cca 1/2 l supa.Rosiile le punem in apa clocotita ,ca sa putem sa le decojim.Ceapa o curatam si o taiem in patru,apoi,impreuna cu rosiile decojite le punem in blender si le mixam.Intr-o craticioara...

Ciorba Radauteana

In Ciorbe la 30 Apr 2014

Mai intai punem la fiert pieptul de pui si legumele curatate si spalate. Avem grija sa luam spuma formata. Cand au fiert si pieptul si legumele, le scoatem din zeama, strecuram zeama si o punem din nou in oala. Pieptul de pui il taiem fasiute. Morcovul, pastarnacul si patrunjelul le-am taiat...

Ciorba de miel reteta

In Ciorbe la 19 Apr 2014

Portionam in bucati potrivite carnea,o spalam si o punem la fiert ,in 4 l apa ,cu putina sare.Cat fierbe carnea pregatim legumele,curatam si radem morcovul,patrunjelu si pastarnacul,ardeiul il taiem marunt,la fel si ceapa. Cand incepe sa fiarba apa,avem grija sa luam spuma formata ca zeama sa...

Ciorba din sira afumata

In Ciorbe la 24 Ian 2014

Mai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la suprafata.Cand carnea de pe oase e aproape fiarta, adaugam legumele si mai lasam la fiert cca 30 min.In...

Ciorba de cartofi cu os afumat

In Ciorbe la 6 Ian 2014

Mai intai taiem osul in bucati mai mici,spalam bucatele si le punem cu apa la fiert,avand grija sa luam spuma formata.Lasam sa fiearba cca 1 si 1/2 ore.Intre timp pregatim zarzavatul,ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoarea mica si cartofii taiati bucatele.Dupa ce a fiert cca 45-50 min...

Caltabos

In Supe/Ciorbe la 26 Dec 2013

Pregatim umplutura,carnea tocata amestecata cu ceapa taiata marunt si orezul,potrivim de sare si piper . Cu acest amestec umplem matele de caltabos si le punem la fiert cu 2-3 cepe si 2-3 morcovi,apa cat sa acopere bine ingredientele.Se lasa la fiert la foc mediu,peste 60 min.Se serveste cu...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 21 Oct 2013

Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de sare.Punem oala la foc sa-si faca datoria,cca 1 ora,apoi scoatem capacul si punem morcovul,pastranacul si...

Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post

In Ciorbe la 14 Oct 2013

Cum se prepara Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post Mai intai pregatim toate legumele, dupa cum urmeaza: curatam morcovul, pastarnacul si le dam pe razatoarea mare, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete, dovlecelul cubulete mai mari. Incingem uleiul si punem legumele...

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 12 Sep 2013

Mai intai punem la fiert oasele  in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si patrunjelul il dam pe razatoarea mica,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Dupa ce am luat toata spuma si...

Supa cu galuste

In Supe la 23 Aug 2013

Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile. Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem...

Afisate 31 - 60 din 73 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]