Ciorba ca la mosie

de Constelatialeu in Ciorbe, 29 Iun 2018 | 6959 vizualizari

 

Ca sa nu lungesc vorba , mi-am dus musafirii ''la mosie''...si am zis sa le fac o ciorbita cu legume din gradina si acrita cu zarzare rosii.....pozele spun totul...clar le-a placut....:D reteta facuta in colaborare cu mama si Mirela.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg fasolica fideluta proaspat culeasa din gradina
  • 2 dovlecei marisori tot din gradina
  • 2 ardei din solar
  • 3-4 rosii din solar
  • 3 linguri amestec de morcov, pastarnac, ardei (de asta toamna, conservat doar cu sare)
  • 10-15 zarzare rosii
  • 100 ml ulei
  • 4-5 cepe albe
  • 1 legatura de frunze verzi de ceapa din gradina
  • cca 7 l apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ca la mosie:

Mai intai am pregatit legumele, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete ( Mireluta a avut sectorul asta ), am adunat fasolea din gradina, am curatat-o si am rupt-o in bucatele mai mici (mama a curatat fasolea si Mirela a spalat-o si a rupt-o in bucatele mici).

Ceapa taiata marunt, dovlecelul cubulete, frunzele de ceapa taiate marunt, ardeiul taiat cubulete mici, rosiile curatate de coaja si taiate. de morcov, pastarnac si ardei l-am trecut prin jet de apa sa mai se duca sarea.

Am pus oala pe foc, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si apoi am pus ceapa si amestecul de morcov, pastarnac si ardei, am calit cca 5-6 min, apoi am adaugat 7 l de apa si am lasat sa fiarba, apoi am pus fasolea fideluta, am lasat-o sa fiarba cca. 20 min, apoi am adaugat cartofii si dupa cca. 10 min, am adaugat dovlecelul si ceapa verde.

Spre final, am adaugat rosiile si zarzarele, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba cca 20 min. M-am bucurat foarte mult ca Denis si Larissa au mancat ciorbita si s-au declarat satisfacuti. La fel a zis si Mirela ca a fost delicioasa, dar eu aveam o problema cu copii, ei sunt mai mofturosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ca la mosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]