Se pregăteşte maiaua :
- se lichefiază drojdia cu 100 mL apă călduţă, 3 lg făină şi o lg rasă de zahăr; apa şi făina se folosesc din cantităţile iniţiale;
- se acoperă, se lasă circa 10 minute într-un loc cald.
Într-un vas încăpător, se...
Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in.
Se pregăteşte maiaua :
- drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa...
Se cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu.
Se pregăteşte maiaua:
- drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de 450mL) se amestecă bine până devine o pastă lichidă. Se pune de-o parte 10 minute la foc cald,...
Se pregătește maiaua:
Se amestecă: drojdie + zahăr + ulei de măsline + 200 g făină + tărâțe, se adaugă apă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii.
Se lasă de-o parte 15-20 minute, în loc cald.
Se adaugă semințele...
Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din...
Pâinici de secară şi tărâţe de grâu
Se pregăteşte maiaua : - se lichefiază drojdia cu 100 mL apă călduţă, 3 lg făină şi o lg rasă de zahăr; apa şi făina se folosesc din cantităţile iniţiale; - se acoperă, se lasă circa 10 minute într-un loc cald. Într-un vas încăpător, se...
Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare
Se cântăresc tipurile de făină. Se amestecă cu tărâţa de grâu şi seminţele de in. Se pregăteşte maiaua : - drojdia se aduce în stare fluidă cu puţină apă călduţă, o lg zahăr şi 2-3 lg făină - se obţine o pastă de consistenţa...
Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare
Se cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu. Se pregăteşte maiaua: - drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de 450mL) se amestecă bine până devine o pastă lichidă. Se pune de-o parte 10 minute la foc cald,...
Pâinici cu seminte de in şi ulei de măsline
Se pregătește maiaua: Se amestecă: drojdie + zahăr + ulei de măsline + 200 g făină + tărâțe, se adaugă apă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii. Se lasă de-o parte 15-20 minute, în loc cald. Se adaugă semințele...
Chifle cu măsline negre
Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug măslinele în amestecul uscat de făină+tărâță pentru a se absorbi lichidul din...