Desert briose cu ciocolata si capsuni

de Oana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 5935 vizualizari

 

O combinatie minunata! Mai ales ca a inceput sezonul capsunilor!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si capsuni:

Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena.
Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot pana isi tripleaza volumul. Pune apoi ciocolata topita si racita si mixeaza in continuare la viteza mica pana se incorporeaza. Amesteca praful de copt cu faina si pune-le in compozitie, mixand in continuare la viteza mica.
Imparte compozitia in formele de briose si umple-le pe fiecare cam trei sferturi. Taie capsunile cubulete si pune in fiecare briosa 1-2 lingurite. 
Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 15 minute.
Lasa-le apoi sa se raceasca de tot.


Intre timp prepara crema: mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adauga apoi crema de branza si vanilia.

La final, pune 2-3 linguri de dulceata de capsuni blendata. Pune crema la rece inainte sa ornezi briosele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Raffaello