
publicat la 07.11.2011
publicat la 06.11.2011
publicat la 06.11.2011
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
Gomboti altfel
Se pun la fiert cele 6 cani de apa cu un praf de sare, pliculetele de zahar vanilat si 4 sau 5 linguri de zahar. Cand fierbe apa se adauga faina, malaiul si grisul si se face o mamaliguta care se lasa la racit. Cand e aproape rece se formeaza cu palmele ude gomboti care se umplu cu gem de prune...
Bulgarasi
Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu : apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate. Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se pot da prin nuca de cocos (arata foarte bine dar mie nu-mi place nuca de cocos).
Melcisori
Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei. Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie...
PRAJITURA DELICIOASA CU MERE
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere. Compozitia: Toate acestea se amesteca...