Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa.
La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat bine...
Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca.
Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin.
Se pune...
Blat: Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale.
Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia...
Se dezosează pieptul de pui. Osul se păstrează, iar cărniţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi verdeaţă şi se foloseşte la perişoare.
În cuva aparatului se pune un pic de...
Muschiuletul se spala se usuca cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Nucile si migdalele se rasnesc nu foarte marunt. Se...
Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Galbenusurile se freaca bine cu...
Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida.
Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat...
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi, fasolea se clateste...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea.
Se...
Aluat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se...
Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul...
Carnea, spalata in prealabil, o punem la fiert.
Adunam spuma formata.
Curatam legumele, le spalam si le tocam in cuburi mici.
Le adaugam peste carne si continuam fierberea pana ce sunt suficient...
Spalam varza si o tocam.
Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati.
Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii.
Punem bucatelele de slanina in...
Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.
Intr-un castron punem restul...
Pentru astazi am ales
Ciorba de fasole cu ciolan de porc
Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa. La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat bine...
Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin
Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca. Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider. Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin. Se pune...
Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura
Blat: Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia...