publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Maioneza vegana din conopida
1. Se scurg semintele de floarea soarelui de apa in care au stat, se clatesc cu apa rece si se aseaza in blender (al meu are 850 W) cu putina apa calda, atata cat sa lucreze blenderul.Se obtine o pasta grunjoasa. 2. Se adauga conopida taiata cubulete, mustarul, uleiul si sarea. Se blendeaza...
Crema de avocado si kiwi
1. Se taie fructul de avocado pe jumatate, se stropeste cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. 2. Cu o lingurita, se scoate pupla unei jumatati de avocado si se aseaza intr-un bol. 3. Se adauga miere si fructul de kiwi curatat de coaja si taiat bucati. 4. Se mixeaza totul cateva secunde cu...
Tort raws pt. aniversarea blogului
Daca aveti toate ingredientele la indemana, prepararea si montarea tortului nu va rapesc mai mult decat 15 minute...si e chiar joaca de copii! Dar sa va povestesc pe rand cum am facut eu (mai mult timp imi ia povestea decat prepararea): 1. am pus de seara semintele de floarea...
Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa
Am amestecat intai substantele uscate intr-un bol, apoi am adaugat mierea si am inceput sa framant totul cu mana, ca sa obtin un aluat faramicios si lipicios, dar care se poate cu usurinta modela in bombonele, la nevoie. Datorita faptului ca aluatul meu inca nu se putea aduna bine, a mai fost...
Pate de ciuperci raw vegan
Sunt o adepta a aliemntatiei sanatoase, nu neaparat vegane 100%, dar recunosc faptul ca unele preparate sunt de-a dreptul irezistibile...unde mai pui ca sunt extrem de sanatoase! Toate ingredientele se mixeaza bine cu blenderul, pana ajung la consistenta dorita si...voila! gata pateul!
Crema de cocos
Am scurs apa din nuca de cocos si am pastrat-o intr-un pahar, apoi am spart nuca. Am curatat-o de coaja si am razuit partea alba pe o razatoare fina. Aceasta a fost partea de pregatire, dupa care am trecut la prepararea propriu-zisa a cremei: am pus in blender apa de cocos, nuca razuita,...
Biscuiti raw
Daca aveti toate acestea la indemana, prepararea biscuitilor nu ia mai mult de 10 min., si anume: se amesteca in robot ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte, pana obtinem o pasta faramicioasa. In acest moment, se scoate din robot, se framanta putin pe o plaseta si se intinde cu...
Biscuiti
Am amestecat bine, in boluri separate, toate ingredientele pt. fiecare tip de biscuiti in parte. Am obtinut foarte repede bilele de aluat, pe care le-am dat la rece pt. cca 1 ora. Apoi am intins aluaturile in foaie pe blatul uns cu putin ulei de palmier (cei cu catina i-am facut...
Spaghete de dovlecel cu sos de rosii
Se prepara in doi timpi si trei miscari, mult mai repede decat spaghetele traditionale: dovlecelul se decojeste, apoi se fac spaghete cu instrumentul din poza (arata ca un cutit de decojit legume, dar una din lame prezinta niste striatii), apoi se lasa deoparte pana facem sosul....
Lapte de cocos
Asadar, sa trecem la treaba! Pt. lapte de cocos avem nevoie de nuca de cocos (sau fulgi de cocos), apa fierbinte si cam atat! Pt. ca eu nu am gasit nuca de cocos cand am avut nevoie (si e si greu de spart), am ales varianta fulgi de cocos, cei pe care-i cunoastem toti. Nuca de cocos (si...
Lapte de migdale
Se lasa la muiat migdalele cateva ore in apa (sau peste noapte--eu am constatat ca-mi place mai mult laptele daca las migdalele in apa calduta cca 2 ore, nu mai mult), apoi se scurge apa, se pun in blender impreuna cu apa, sarea si mierea si se mixeaza bine cca. 3 min. Veti observa cum lichidul...
Fulgi de cocos raw
Se amesteca absolut toate ingredientele in robot pana se formeaza bila de aluat, apioi se scoate si se lasa la odihnit 15 min (asta ca sa se omogenizeze bine, iar psyllium-ul sa-si faca "meandrele", i.e. sa lege aluatul). Apoi se mai framanta putin (daca e cazul) cu faina de orez sau...
Portocale cu scortisoara
Pe feliile de portocala am pudrat scortisoara (si zaharul, daca e cazul)....si a fost gata de servit. Enjoy!
Tort Raw in degrade
Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui! Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon,...