Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

de adnia in Vegan / Raw vegan, 22 Ian 2013 | 9116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Deci, pt. spaghetele de dovlecel avem nevoie de:
  • 1 dovlecel proaspat
  • 1 rosie medie coapta bine
  • condimente (sare, piper, usturoi, chili, etc.)
  • cateva fire de verdeata (eu, neavand in acel moment, am adaugat pudra de verdeata uscata de mine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de dovlecel cu sos de rosii:

 

Se prepara in doi timpi si trei miscari, mult mai repede decat spaghetele traditionale: dovlecelul se decojeste, apoi se fac spaghete cu instrumentul din poza (arata ca un cutit de decojit legume, dar una din lame prezinta niste striatii), apoi se lasa deoparte pana facem sosul.

Sosul este de fapt, o salsa: se pun toate ingredientele in blender...si gata sosul! Acesta se toarna peste spaghete, se amesteca bine, se decoreaza frumos si se servesc. eu nu le-am mai decorat, pt. ca ma grabeam si nici nu aveam verdeata la indemana...dar ma iertati, nu? Recunosc ca a fost delicios si o sa mananc mult mai des asa ceva.
Enjoy!

TIPS-URI

1

exista si un aparat-minune de facut spaghete din dovlecel, castravete sau vanata (se gaseste la Mall vegan Shop), dar eu nu cred sa am nevoie deocamdata de el, asa ca ma descurc cu cutitasul meu. Sau, daca nu aveti nici acest instrument, se pot taia felii subtiri cu decojitorul de legume obisnuit, apoi se taie taie bastonase subtiri cu cutitul...asta ia mai mult timp, dar ies spaghetele la fel de frumoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta