publicat la 18.01.2014
publicat la 02.06.2013
publicat la 02.06.2013
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu mere
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati. Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa se caramelizeze. Cand zaharul s-a topit, adauga si untul si amesteca energic. Asaza...
Friganele cu banane
Taie bagheta in felii potrivit de groase, apoi pregateste un sos din oua, frisca lichida, lapte si zahar. Trece feliile de bagheta prin compozitia de lapte, apoi pune-le la prajit intr-o tigaie in care ai topit o lingura de unt. Lasa friganelele sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, iar...
Bilute de branza cu somon fume
Pune crema de branza intr-un bol incapator, apoi taie ceapa verde marunt si procedeaza identic si cu somonul. Pune ingredientele tocate peste crema de branza si amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena. Formeaza din compozitia de branza bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalesti...
Rondele de ananas cu crema fina de branza
Pune untul la topit intr-o tigaie incapatoare, apoi aseaza felii de ananas din compot si presara peste ele zahar tos. Lasa totul la foc mic. Intre timp, pregateste crema de branza, astfel: mixeaza branza cu zahar pudra pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga coaja de citrice si continua...
Hamburger de casa
Condimentam carnea de hamburgeri cu sare, piper, sos de soia si condimente speciale pentru vita. Formam niste chiftelutele speciale de hamburgeri- trebuie sa obtinem 6 chiftele plate. Punem chiftelele pe gratarul incins si le intoarcem pe ambele parti, sa se rumenasca usor. Trebuie insa ca...
Trufe cu lichior de ou
Pregateste mai intai un chec simplu, amestecand toate ingredientele cu mixerul si turnand apoi compozitia intr-o tava de chec, care va sta la copt circa 25 de minute. Poti, de asemenea sa cumperi un chec gata preparat din comert. Pune alunele si zaharul sa se caramelizeze intr-o tigaie...
Macrou in sos rosu cu masline
Curata ceapa si morcovul, apoi toaca ceapa marunt si morcovul taie-l rondele; asaza legumele intr-o tava cu putin ulei si da totul la cuptor circa 5 minute, pan ace legumele se rumenesc usor. Intre timp, curate pestele de intestine, taie-I capul si coda si apoi portioneza-l in bucati...
Nuci
Mixeaza ouale cu zaharul, adauga uleiul, apoi incoporeaza faina cernuta si amoniacul. Framanta totul bine, pana obtii o compozitie omogena, nelipicioasa. Unge forma speciala de nuci cu putin ulei, apoi pune-o sa se incinga pe flacara aragazului. Intre timp, formeaza mici bilute de aluat,...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Prima data rumenim usor alunele de padure. Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa aurie, adaugam alunele de padure. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam alunele complet in zahar, stingem focul si le...
Garnitura de cartofi cu lamaie
Spala cartofii, apoi pune-I la fiert intr-o cratatita cu apa si sare. Separat, intr-un bol amesteca uleiul de masline cu mararul, coaja si zeama de lamaie. Amesteca bine. Cand cartofii sunt gata, scurge-i bine de apa si adauga-i in bolul cu ulei de masline si...
Budinca de orez cu zmeura
Pune la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba adauga orezul si amesteca. Lasa totul sa fiarba, timp de 25 minute, la foc mic, amestecand des. Cand orezul e fiert "al dente" , adauga amidonul dizolvat in restul de lapte mai fierbe-l 2-3...
Bruschete cu parmezan
Taie painea in felii potrivite, apoi puneaceste felii la copt pe un gratar incins (sau chiar in cuptor). Lasa feliile de paine sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp, toaca rosiile cubulete mici si usturoiul cat mai fin. Amesteca rosiile cu usturoi, sare si piper. Aseaza...
Tartine cu vinete
Feliaza vanata si asezoneaza cu sare. Lasa asa timp de 15 minute, ca sa isi lase apa. Spala apoi feliile. Intr-o tigaie incinge o lingura de ulei de masline. Adauga ceapa verde tocata, usturoiul si o felie de vanata tocata marunt. Caleste timp de 4 minute. Adauga apoi rosiile si busuiocul si...
Cartofi acordeon cu unt si rozmarin
Cartofii curatati de coaja se cresteaza adanc pe una din partile laterale, avand insa grija ca nu cumva sa tai feliile pana jos. Se aseaza fiecare cartof pe o bucata de folie de aluminiu, apoi se adauga untul, rozmarinul, sare si piper. Se infasoara cartofii in folie, avand grija sa fie...
Aripioare in lapte
Spala aripioarele, apoi curate-le bine si taie-le varfurile. Aseaza-le intr-un bol incapator, presara deasupra lor busuioc uscat, sare, piper, apoi acopera-le cu lapte. Lasa aripioarele la marinat, la frigider, minim o ora si jumatate. Pune aripioarele la prajit, in ulei incins, apoi...
Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute. Intre...
Chec cu lichior de oua
Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa. Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se mixeaza bine.Se pune si lichiorul de oua, apoi se adauga si faina si praful de copt,iar la sfarsit...
Biscuiti sarati
Da branza si untul pe razatoare, apoi pune-le intr-un bol incapator. Adauga faina si verdeata uscata, apoi framanta totul usor, pana ce obtii un aluat omogen, nelipicios. Din acest aluat vei forma bilute mici, de marimea unei nuci, pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt....
Aperitiv cu branza gorgonzola si smochine
Spala fructele, apoi usuca-le cu ajutorul servetelor de bucatarie. Taie smochinele in sferturi, apoi feliaza branza. Aseaza pe un platou intins smochine si branza, in straturi alternative. Stropeste totul cu miere, apoi presara peste frunzulite de rozmarin. Serveste aperitivul imediat....
Aperitiv cu rosii cherry si branza
Taie rosiile pe jumatate si scoate bucatelele de branza din ambalaj. Asaza pe o jumatate de bat de frigarui straturi alternative de branza si jumatati de rosii. Procedeaza in acest mod pana la terminarea tuturor ingredientelor. Aseaza aperitivele pe un platou cu pat de salata verde; presara...
Salata de cartofi in stil frantuzesc
Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Curata cartofii de coaja, apoi taie-i cubulete si pune-i intr-un bol incapator. Adauga caperele si maslinele. Prepara apoi dressingul. Cu ajutorul unei linguri de lemn freaca fileurile de anchois, adauga cele doua tipuri de mustar, sarea si zeama...
Aripioare in bait
Spala aripioarele, apoi curate-le bine si taie-le varfurile. Spala legumele, taie-le bucati potrivite, apoi aseaza-le peste aripioare, intr-un bol incapator. Presara peste acestea ardeii iuti, boabele de ienibahar si busuiocul. Adauga si 2-3 linguri de sos de soia, apoi acopera totul cu vin....
Prajitura cu aluat ras
1. Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie , apa clocotita si untul topit, apoi adaugam faina cernuta (amestecata cu praful de copt). 2. Din aluatul obtinut pastram cam 1/3 pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita....
Cosulete aperitiv cu salata a la rousse
Desfaceti foile de placinte, apoi rand pe rand stropiti-le cu putin ulei; aseza-le una peste alta, apoi taie-le sub forma de patrate. Aseaza aceste patrate din foi de placinte in forme de briose/muffins si dati-le la cuptor 6-8 minute. Pregati salata a la rouse: taiati toate legumele in cubulete...
Ice tea de capsuni
1. Pregatim un ceai de menta: lasam la infuzat cele doua plicuri de ceai, pentru circa 10 minute. Apoi, adaugam frunzele de menta si lasam la racit. 2. Indulcim ceaiul cu sirop de capsuni, adaugam bucati de capsuni proaspete si cuburi de gheata.
Bomboane din resturi
1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam...
Negresa pufoasa
1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn. 2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat. 3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile...
Rulou cu mere
1. Pregatim mai intai umplutura de mere: dam merele prin razatoarea mare, apoi le punem la calit cu 50 de g si zahar. Calim merele rase pana scade tot sucul lasat. 2. Lasam umplutura de mere la racit si se aromatizeaza cu scortisoara. 3. Impartim foile de placinta in 3 (eu am avut 12...
Salata exotica de oua
1. Cu ajutorul unui blender mixati 2 oua, avocado taiat cubulete , zeama de la o lamaie, sare si piper. 2. Celelalte 3 oua se toaca in cubulete si se amesteca cu cepele taiate marunt, verdeata, castraveciorii cubulete si ei si sosul pregatit anterior. 3. Asezam salata pe o farfurie plata,...
Oua pane
1. Se curate ouale de coaja, apoi se trec prin faina, ou batut si pesmet. Pentru a obtine ocrusta mai groasa treceti oul fiert de doua ori prin ou si pesmet. 2. Incingeti uleiul, apoi puneti pe rand ouale la prajit. 3. Scoateti ouale prajit si punet-le la scurs pe servetele absorbante....