Negresa pufoasa

de alinutza1983 in Prajituri, 1 Mai 2012 | 14275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame margarina
  • 1,5 cana zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate
  • 1 pliculet praf copt
  • 1,5 cana de faina
  • 1 cana nuci macinate ( se pot folosi si fulgi de nuca de cocos)
  • 200 grame ciocolata neagra
  • 5 linguri de lapte
  • Optional:
  • glazura ciocolata,
  • bombonele decorative,
  • fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

1. Punem la topit (la flacara mica) impreuna zaharul cu margarina,cacaoa si apa pana se topeste zaharul,amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.

2. Intre timp, ouale le separam, albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma bat.

3. La compozitia cu cacao adaugam galbenusurile pe rand,amestecandu-se energic, ca nu cumva acestea sa se coaguleze ( sa ne trezim cu omleta in prajitura : ).

4. Adaugam faina la amestecul de cacao, amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus astfel sa iasa o compozitie uniforma dar spumoasa.

5. Adaugam nuca macinata si amestecam si praful de copt stins cu putin otet.

6. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi dam prajitura la copt, la foc mic (175 grade), circa 50 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a vedea cand este gata prajitura!

Optional, acoperim prajitura cu glazura de ciocolata si bombonele decorative! (Putem servi negresa si simpla, pudrata cu zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata