Aripioare in bait

de alinutza1983 in Pui, 30 Sep 2012 | 6498 vizualizari

 

Orice mancare se transforma intr-o vedeta daca stim sa o condimentam asa cum trebuie :)

 

INGREDIENTE

  •  
  • 1 pachet aripioare ( 1 kg)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • Ardei iuti uscati
  • Busuioc uscat
  • Boabe ienibahar
  • Sare (optional)
  • Sos soia
  • 0,5 l vin alb
  • Ulei, pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare in bait:

Spala aripioarele, apoi curate-le bine si taie-le varfurile. Spala legumele, taie-le bucati potrivite, apoi aseaza-le peste aripioare, intr-un bol incapator. Presara peste acestea ardeii iuti, boabele de ienibahar si busuiocul. Adauga si 2-3 linguri de sos de soia, apoi acopera totul cu vin. Acopera aripioarele cu film alimentar si lasa-le la marinat, la frigider, minim doua ore. Scoate aripioarele din marinata, fara a le sterge de sos si pune-le la prajit, in ulei incins, intr-un tuci de fonta. Lasa-le sa se rumeneasca, apoi pune-le la scurs, pe servete de hartie. Serveste aripioarele cu garnitura preferata, stropite cu putin sos de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare in bait" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pacheţele de pui cu ardei copt şi caşcaval