Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Dulciuri

Desert Coronita de Craciun

In Prajituri la 28 Dec 2019

    Blatul coroniței:  se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie, coaja rasă de portocală și uleiul. Se adaugă apoi și făina și praful de copt,...

Desert casuta din turta dulce (2019)

In Dulciuri la 24 Dec 2019

    Aluatul: Se dă pe răzătoare margarina sau untul rece, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt și amidonul. Se amestecă şi se adaugă în ploaie şi făina cernută, atât cât cere aluatul (aprox 400 g am avut eu nevoie, dar...

Desert Globulete dulci

In Prajituri la 20 Dec 2019

  Blatul:  se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare. În alt castron se bat gălbenușurile, cu mixerul, cu uleiul, se adaugă vanilia pudră, îndulcitorul, praful de copt și făina, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri,...

Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

In Dulciuri la 17 Dec 2019

    Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească, să nu devină apoasă. Astfel, pentru aroma de cocos...

Desert turta dulce glazurata

In Dulciuri la 15 Dec 2019

  Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ),...

Desert buturuga de Craciun

In Prajituri la 7 Dec 2019

    Rulada: Se separa ouăle și se bat albușurile cu un praf sare, până se obține o bezea, apoi se adaugă gălbenușurile, uleiul, sucul de la două portocale (100 ml) și praful de copt, amestecând tot cu mixerul. Se adaugă și făina și se omogenizează cu...

Desert fursecuri glazurate, asortate

In Dulciuri la 6 Dec 2019

  Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine.  Din compoziția rezultată se toarnă cu o lingură într-o tavă pregătită cu hârtie de...

Desert prajitura rapida cu foi de cacao, creme de vanilie si cafea

In Prajituri la 30 Noi 2019

  Cremele: Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină. Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se...

Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom

In Prajituri la 29 Noi 2019

    Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate. Miejii de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit și se dau la mașina de...

Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura

In Torturi la 26 Noi 2019

    Blatul: Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri. Se adaugă și praful de copt, nuca şi făina,...

Desert rulada de Craciun, cu portocale si craciunite

In Prajituri la 26 Noi 2019

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, apoi se încorporează treptat gălbenușurile, îndulcitorul, apa, zeama de la o jumătate de portocală, uleiul, făina, amidonul și praful de copt. Din compoziţia obținută se toarnă cam 2...

Desert prajitura cu foi cu morcovi si crema de citrice

In Prajituri la 24 Noi 2019

  Foile: Mai întâi se fierb morcovii care vor intra în componența aluatului. Așadar, în două vase separate cu 300 ml apă fiecare, se adaugă morcovii galbeni, respectiv violeți, curățați, spălați și dați pe răzătoare. Morcovii violeți au o culoare...

Desert tort cos de toamna cu fructe

In Torturi la 10 Noi 2019

  Biscuitul cu urare: se topesc pe baie de abur, 20 g ciocolată albă. Se toarnă ciocolata albă pe o bucată de hârtie de copt, se dă la congelator 30 de minute cât să se închege, apoi se topesc 20 g ciocolată neagră, se umple cu poș din hârtie, se scoate...

Desert cornulete cu gem si nuca

In Dulciuri la 5 Noi 2019

    Se dă margarina rece pe răzătoare, se adaugă bicarbonatul stins in 2 lingurițe de cidru, praful de copt, oul, sarea și restul de cidru. Se amestecă, adăugând făină câtă cere aluatul (eu am avut nevoie de aprox 330 g), adică până obținem un aluat...

Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant

In Dulciuri la 5 Noi 2019

  Pentru brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se...

Desert briose cu dovleac

In Dulciuri la 5 Noi 2019

Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la răcit, apoi...

Desert strudele cu mere

In Dulciuri la 22 Oct 2019

  Se călesc merele rase într-o crăticioară, cu zahărul brut.  După ce merele s-au fiert și sunt ușor moi, se ia focul și se adaugă un praf de scortișoară. Pe o foaie de plăcintă, unsă cu puțin ulei și împăturită în două, se adaugă puțină...

Desert cosulete cu nuca

In Dulciuri la 22 Oct 2019

    Se taie fiecare foaie în jumătate, pentru că dintr-o foaie vom obține 2 coșulețe. Fiecare astfel de bucată se unge cu puțin ulei, se împăturește o dată, apoi se rulează pe lung, unind capetele și trăgându-le pe dedesubt, creând în...

Desert tort cu vanilie si flori

In Torturi la 18 Oct 2019

  Pentru acest tort am folosit 9 ouă: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Astfel, se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, praful de...

Desert prajitura Inima cu alune de padure

In Prajituri la 15 Oct 2019

  Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc...

Desert fursecuri sah

In Dulciuri la 3 Oct 2019

  Într-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând. Se împarte compoziția în două castroane: într-unul se adaugă 170 g făină și 28...

Desert tort cu faguri si albine

In Torturi la 11 Sep 2019

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în ciocolata albă un vârf de cuțit de curcuma și se amestecă. Va prinde un galben frumos. Se...

Gem de corcoduse

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2019

  Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor. Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci)...

Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

In Dulciuri la 7 Sep 2019

  Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.  Pentru stratul negru:  se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o...

Desert prajitura Ana

In Prajituri la 7 Sep 2019

    Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful de copt, se amestecă ușor, cu o spatulă. Jumătate de compoziție se toarnă într-o tavă de...

Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale

In Dulciuri la 30 Aug 2019

   Se amestecă laptele praf cu cacaua și cafeaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se adaugă și migdalele și se amestecă. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Separat, se face siropul de...

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

In Prajituri la 20 Aug 2019

    Pentru brioşe: baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile și omogenizezi. Adaugi apoi făina, nuca și praful de copt, amestecând de-aici cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu desumfla compoziția....

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

In Torturi la 20 Aug 2019

  Blatul: Se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare și îndulcitorul lichid. Separat, se bat gălbenușurile, cu mixerul, până se albesc, se adaugă treptat untul moale, spuma de albușuri și laptele, omogenizând cu mixerul. Apoi se adaugă cacaua,...

Dulceata de cirese galbene

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2019

    Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii. Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma....

Sirop de visine

In Sirop / Compot la 20 Aug 2019

  Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul. Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care l-am turnat într-o cratiță. La acesta, se  mai adaugă 200 g zahăr și se pun la fiert,...

Afisate 91 - 120 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]