Desert briose cu dovleac

de Ancutsa in Dulciuri, 5 Noi 2019 | 2859 vizualizari

 

Toamna ne îmbie cu aromele ei, din care putem alege, după plac. Eu am pregătit brioșe delicioase cu dovleac, cremă mascarpone, frișcă. Am folosit partea superioară dintr-un dovleac plăcintar, fiind suficientă pentru 15 brioșe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 270 g dovleac plăcintar,
  • 2 ouă,
  • 4 linguri zahăr brut (am folosit Sano Vita),
  • Un praf de sare,
  • 65 g unt,
  • 180 g făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • 2 linguri apă,
  • Pentru cremă:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 3 g colorant alimentar natural portocaliu pudră,
  • Pentru decor:
  • Perle de zahăr, după gust,
  • ornamente din ciocolată neagră, după gust
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu dovleac:

Pentru brioșe: se curăță dovleacul de coajă, se taie bucăți, se dă la răzătoare, după care se călește într-o crăticioară în care am pus și două linguri de apă și două linguri de zahăr brut. Se fierbe amestecul până se înmoaie. Se lasă la răcit, apoi se pasează la blender până se obține un piure.

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și două linguri de zahăr brut. Se încorporează treptat gălbenușurile, untul moale, piureul de dovleac, făina și praful de copt.

Din compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 15 brioșe. Se lasă la răcit.

 

Pentru cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu colorantul alimentar natural.

 

Pentru decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează cu perluțe de zahăr și ornamente din ciocolată neagră din comerț.

 

Porții: 15 brioșe

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 20 min

 

Poftă Bună!

 

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/briose-cu-dovleac.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (Fursecuri Maroc)