Daca pe vremea bunicilor nostri faina era cea de malai sau cea alba, de grau, proaspat macinata la moara, in prezent, pe piata exista o multime de sortimente. Tu ce faina preferi?
- Faina integrala de grau - comparativ cu faina alba, aceasta contine mai multe vitamine si minearale, dar si mai multe fibre, care asigura o digestie mai buna. Poate inlocui cu succes faina albain prepararea diferitelor produse de panificatie si patiserie.
- Faina de secara - este bogata in magneziu, mineral foarte important pentru organism. Ca atare, nutritionistii o recomanda pentru prepararea produselor de panificatie.
- Faina de migdale - obtinuta prin macinarea samburilor de migdale, aceasta contine proteine, minerale si fibre. Se foloseste din ce in ce mai des in prepararea prajiturilor.
- Faina de soia - se obtine prin macinarea boabelor de soia, care contin vitaminele A, B2, B5, B6, C, D, E si minerale. Se foloseste in combinatie cu faina de grau.
- Faina de orez - este indicata in special celor cu intoleranta de gluten. Este o faina foarte des intalnita pentru paste fainoase. Se poate folosi si in unele retete de prajituri.
- Faina de hrisca - are un continut ridicat de proteine si minerale. Faina de hrisca este aromata si da gust foarte bun painii, biscuitiilor, prajiturilor si pastelor fainoase.
Preluat Libertatea Retete!