Importanta proteinelor din dieta

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 8 Feb 2012, 22:30

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Importanta proteinelor din dieta

Trup de viespe

O dieta bogata in proteine de calitate duce la implinire un vis dorit de multe femei: silueta de viespe. Proteinele sarace in grasimi, atent selectate, favorizeaza absorbtia grasimilor din organism.

Mai mult de atat, un consum ridicat de proteine favorizeaza absorbtia grasimilor din zona abdominala, mai ales la femei, despre care se stie ca au o slabiciune in aceasta zona, prezentand un risc mai mare de a acumula kilograme in zona taliei. Si asta pentru ca proteinele instaleaza usor satietatea.

Risc scazut pentru bolile cardiovasculare

Un alt beneficiu al consumului de proteine de calitate, sarace in grasimi, este reducerea nivelului de colesterol nociv (LDL). In plus, proteinele au capacitatea de a reduce si nivelul de trigliceride. Astfel, scade riscul de a dezvolta boli ale sistemului circulator, iar printr-un nivel scazut de trigliceride, scade si riscul de diabet.

Tonus de invidiat

Spre deosebire de alte diete, care promoveaza consumul unor alimente fara a mentine un echilibru, dieta bazata pe un consum ridicat de proteine intareste sistemul imunitar, scade riscul de a contact boli, in plus, scade nivelul de grasimi, si nu arde masa musculara, asa cum se intampla in cazul altor diete.

O dieta echilibrata

Expertii in nutritie se pronunta pentru un program alimentar echilibrat, in care sa fie introduse, cu atentie, alimente din toate grupele.

Astfel, cerealele integrale, proteinele, fructele, legumele, salatele, lactatele degresate, uleiurile vegetale si lichidele definesc, in mare, regulile unei diete echilibrate, care garanteaza pierderea in greutate, dar si mentinerea in forma. Ce legatura se naste intre dieta echilibrata si dieta bogata in proteine? In primul rand, selectarea proteinelor pentru meniul fiecarei zi, favorizeaza mentinerea echilibrului interior dintre nutrienti.

Astfel, dieta bogata in proteine de calitate, proaspete, cu un continut redus de grasimi, gatite corect, asigura organismului aportul de calciu, fier, zinc si vitamina B12, care adesea lipsesc din multe diete, mai ales din acele programe alimentare care promoveaza numai consumul de carbohidrati naturali, fructe si legume, carnea lipsind.

Ce se poate consuma

Lactate degresate (iaurt cu putine grasimi, iaurt fara grasimi, branza fara grasimi, branza cu putine grasimi, lapte cu 1% grasimi etc), peste gras, seminte, nuci, fistic, alune, migdale, fasole, mazare, naut, oua, tofu, carne slaba de pasare (piept de pui etc), muschi de vita etc.

Toate acestea sunt exemple de proteine de calitate, sarace in grasimi, mai ales in grasimi saturate, altele dintre ele bogate in grasimi mononesaturate, vegetale, omega 3. In plus, proteinele de calitate sunt bogate in nutrienti si ofera toate motivele pentru care sa nu refuzati un meniu delicios si sanatos.

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]