Merisor si retetele ei ne sare in ajutor, ca de fiecare data, cu idei bune:
Mi se intampla deseori sa cumpar zarzavaturi in cantitate mai mare, din supermarketuri sau din piata, pentru ca le gasesc la un pret rezonabil.
Le asez eu frumos in cutia pentru legume din frigider, pentru ca vreau sa le pastrez proaspete, dar am surpriza sa le gasesc uneori alterate si sunt nevoita sa le arunc, si uite asa se risipesc si alimentele, dar si banii.
Insa de acum inainte voi putea spune “Stop risipei alimentelor!”, pentru ca aparatul FoodSaver a venit la fix in intampinarea rezolvarii acestei probleme.
Cu ajutorul lui voi vida zarzavaturile, curatate si tocate, gata pregatite pentru a le adauga in preparatele mele, si le voi pastra la frigider. Si uite asa voi avea legume proaspete mult timp, pentru cateva mancaruri bune, portionandu-le in pungi, chiar pentru a le utiliza la cate un preparat in parte.
Legumele se pot pune si intr-o singura punga, iar cand avem nevoie desigilam punga, luam cat ne trebuie pentru o mancare, iar apoi vidam din nou legumele ramase, in aceeasi punga.
Prin vidare se prelungeste durata prospetimii legumelor cu aproximativ de 5 ori mai mult timp decat prin metodele clasice de pastrare a acestora.
Este un aparat micut, usor de utilizat si cu un design placut, care mai mult ca sigur isi gaseste un loc in orice bucatarie. Nu ocupa mult spatiu si poate fi depozitat fie orizontal, fie pe laterala.
Un alt avantaj este acela ca pungile sunt speciale si se pot pot refolosi, spalandu-le si uscandu-le bine, si in plus au si etichete unde poti nota data ambalarii si continutul.
Si daca tot am vidat legume, am vidat tot portionat si verdeata: patrunjel si leustean pe care le-am cules din gradina mamei soacre.
Le-am spalat, le-am indepartat lujerii si le-am scurs bine, apoi le-am vidat si depozitat in frigider.
Si uite asa voi spune eu de acum inainte „stop risipei alimentelor”, pentru ca FoodSaver a venit cu solutia potrivita pentru rezolvarea aceastei probleme.