Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)

de aziz in Prajituri, 2 Iun 2011 | 4846 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe http://anditudor.blogspot.com/ si sa stiti ca le repet cat de curand :)))copiilor le-au placut tare mult,pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 2o gr drojdie
  • 1 lingurita miere de albine
  • 180-200 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • un praf de sare
  • 4 galbenusuri
  • 80 gr unt moale
  • 2 linguri rom (eu am inlocuit cu vanilie)
  • coaja rasa de vanilie
  • 3-4 mere taiate cubulete stropite cu lamaie eu am adaugat si putin zahar vanilat si scortisoara
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu mar(Apfelkrapfen):

Facem maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si putin lapte caldut +o lingura de faina. Cand maiaua a crescut o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana isi va dubla volumul.

Intindem foie dreptunghiulara groasa cam de un cm, presaram cubuletele de mar amestecate cu o lingura de faina sau corn flour, zahar vanilat si un praf de scortisoara. Se ruleaza aluatul si taiem felii de doua degete grosime pe care le lasam din nou la dospit cam 40 minute. Incingem apoi uleiul si prajim gogoselele la foc mediu sa nu se arda, apoi se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel