publicat la 20.01.2014
publicat la 27.12.2013
publicat la 27.12.2013
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Brownie & cream cheese triffle
1. Se iau doua-trei linguri de blat si se aseaza in pahar formand primul strat al desertului. 2. Frisca se bate spuma, iar crema de branza de mixeaza cu miere si se adauga esenta de menta. 3. Frisca se incorporeaza in crema cu ajutorul unei spatule de silicon. 4. Se iau 2-3 linguri de...
Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara
1. Faina se cerne si se amesteca cu praf de copt si sare. 2. Se adauga scortisoara si se amesteca. 3. Branza de vaci se scurge de surplusul de lichid si se amesteca cu stafidele si prunele uscate. 4. Se adauga coaja de portocale, untul la temperatura camerei si zaharul brun, vanilia si...
Muffins cu pere si ghimbir
1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca. 2. Se adauga condimentele si se amesteca. 3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica. 4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul. 5. Se...
Tarta cu dovleac si nuci pecan
Mod de pregatire aluat: 1. Intr-un bol mare se amesteca faina si sarea. 2. Se adauga untul si se faramiteaza intre degete impreuna cu faina. 3. Se adauga mierea, apa rece si se framanta din nou cu mana timp de 4-5 minute. 4. Se formeaza o bila si se pastreaza in...
Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale
Mod de pregatire briose: 1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita. 2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt. 3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se...
Biscuiti cu alune de padure si curry
1. Alunele de padure se macina marunt intr-o rasnita. Ienibaharul se zdrobeste in mojar sau se macina cu rasnita. 2. Faina cernuta se amesteca bine cu sarea, curry, praful de alune, ienibaharul, sofranul si bicarbonatul de sodiu. 3. Dupa ce se omogenizeaza faina cu condimentele, se adauga...
Briose cu cafea mocha
Mod de preparare briose: 1. Se pregateste cafeaua in expresso, cand este gata se adauga o lingurita de cacao, o lingurita de zahar brun (optional), lapte si se lasa la racit. 2. Se pregatesc briosele: se aseaza intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si se...
Dulceata de prune cu vanilie
1. Prunele se spala, se indeparteaza codita si se scot samburii. Am cantarit prunele dupa ce am scos samburii. 2. Se aseaza in oala, se adauga zaharul, extractul de vanilie, pastaile de vanilie si zeama de lamaie. 3. Se fierb la foc mic pentru minim o ora. 4. Intre...
Mini-tarte cu Nesquik si prune
Mod de pregatire aluat: 1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru...
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare
1. Se amesteca intr-un bol incapator, faina cernuta, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, untul si iaurtul. 3. Ingredientele uscate se toarna treptat peste compozitia lichida si se mixeaza pana se incorporeaza. 4. Cuptorul se incalzeste la 180 de...
Inghetata din kefir cu banane
1. Am folosit forma de inimioare in care in mod uzual se coc in special briose sau orice alte mini-prajiturele. Si cum anul acesta nu am gasit sub nicio forma formele de inghetata pe care mi le-am dorit, am tot improvizat. 2. Bananele se zdrobesc in blender cu kefirul si zeama de lamaie. Am...
Muffin cu lamaie si zmeura
Mod de pregatire: 1. Se amesteca untul (la temperatura camerei, nu topit) cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana capata volum si devine o crema deschisa la culoare, apoi se toarna putin cate putin zeama de lamaie si se amesteca pana cand se topeste zaharul. 2. Se adauga treptat ouale...
Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara
1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca. 2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie. 3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento. 4. Se adauga...
Biscuiti din faina de spelta cu piersici
1. Piersicile se spala, se taie cubulete si se dau prin blender pana se obtine un pireu. 2. Se adauga laptele de soia, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa deoparte. 3. Separat se amesteca faina de orez si cea de spelta, praful de copt si sarea....
Pancakes cu merisoare si zmeura (din oua de casa)
1. Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca cu mixerul pana se topeste zaharul si se deschide la culoare compozitia. 2. Se adauga laptele treptat, continuand sa mixam. 3. Faina se amesteca cu sarea si praful de copt si se adauga in compozitie putin cate putin. Se mixeaza pana se...
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason
1. Se pregateste pe foc o cratita in care se pune frisca si pastaia de vanilie despicata. Se scot cu varful unui cutit semintele din interiorul pastaii si se adauga in cratita. Lasam sa dea in clocot si retragem de pe foc, punem capacul si lasam sa se patrunda bine aroma de vanilie in frisca,...
Inghetata cu capsuni si rubarba
1. Capsunii se curata de frunze si se spala. 2. Rubarba se spala, se sterge, se taie cubulete si se pune in blender impreuna cu capsunii. 3. Peste capsuni se adauga iaurt, miere, ghimbir razuit, extract de vanilie. Se adauga rubarba si se dau prin blender pana se fac pasta. 4. Zeama de...
Galuste din malai cu capsuni
1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase. 3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie. 4. Se...
Tort de ananas cu cardamon
Mod de pregatire blat: 1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt 2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine. 3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu...
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka
Mod de pregatire briose: 1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan. 2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza. 3. La...
Praline cu quinoa si ienupar
1. Deasupra unei craticioare cu apa clocotita, se pun intr-un bol bucatele de ciocolata, la topit. Eu folosesc Schogetten pentru ca imi place textura, e fina si sunt gata pregatite patratele de ciocolata. Fundul bolului nu trebuie sa atinga apa din cratita. 2. Se adauga untul de cocos si se...
Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka
1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar). 2. Branza de...
Tarta rustica cu afine si banane
1. Se pun intr-un bol: faina, sarea, zaharul, oul si untul topit si se mixeaza pana se incorporeaza ingredientele si se obtine un aluat potrivit pentru framantat. 2. Se poate pastra la frigider de seara pana dimineata (asa am procedat si eu caci n-am avut timp sa o pregatesc in aceeasi...
Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50
1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele. 2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi. 3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt. 4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos....
Batoane cu cereale, finetti si goji
1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde. 2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine. 3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se...
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana
Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca. 2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar. 3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat. 4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza...
Fursecuri rapide pentru ceai
1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul. 2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea. 3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara. 4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine. 5....
Budinca de orez cu prune uscate
Prunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze, iar a doua zi se fierb in apa clocotita pentru 2 minute impreuna cu bucatile de scortisoara si cuisoara. Nu aruncati apa in care s-au fiert prunele, doar indepartati mirodeniile. Orezul se...
Praline cu mango confiate si ienibahar
Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp clocoteste, sa nu atinga bolul. Reteta originala cere 30 grame de unt la 300 grame ciocolata...
Cake pops de Valentine's Day
Mod de pregatire ~ blat ~: Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor. Se amesteca faina cernuta cu sarea si praful de copt, dupa care se cerne si cacaua. Se bat ouale cu zaharul, apoi cu untul topit, se adauga laptele si vanilia. Se amesteca toate ingredientele...