Dulceata de cirese amare

de alilianaa in Dulceata / Gem, 8 Iun 2013 | 13842 vizualizari

 

Fara doar si poate una dintre dulceturile mele preferate este dulceata de cirese.

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml apa plus 100 ml suc de la cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala, se curata de codite si impuritati. Se pun strecuratoare.  Se scot samburii. 

Dupa ce le-am scos samburii, am scurs zeama rezultata. 

Intr-o oala, de preferinta cu fund dublu, sa nu lipeasca, am pus un kg de zahar, sucul rezultat in urma procesului de scoatere a samburilor si 100 ml apa. Din acest lichid si zahar a rezultat un sirop. Cand s-a legat foarte bine se pun ciresele. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se da dulceata de cirese  la foc mare timp de 15 minute, se spumeaza, si se lasa la foc mic, fara a mai mesteca foarte des pentru ca nu mai e cazul.

La ultimul sfert de ora mai adaugam si restul de zeama. 

Se stinge focul cand consideram ca dulceata de cirese este gata ( testul cu picatura pe farfuriuta). 

Dulceata de cirese se pune in borcane cat este fierbinte, se sterilizeaza la cuptor in aragaz ( daca mai considerati, eu le mai trec si prin procedura asta 10 minute). 

Pentru iarna, un deliciu!

TIPS-URI

1

dulceata de cirese este un topping ideal pentru deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sim0na 1

10.06.2013, 12:25

Si noua ne plac tare mult, dar in ultima perioada n-am mai facut..

Panacris 1

11.06.2013, 07:54

alilianaa 1

11.06.2013, 19:16

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]