Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 16 Sep 2013 | 4938 vizualizari

 

Tot ce mi-am dorit de la aceste briose este sa intruneasca minim doua conditii esentiale: sa fie aspectuoase dar si sanatoase si asta fara prea multe artificii, coloranti, ingrediente complicat de procurat si in special, realizabile in timp scurt. Si iata ce a rezultat:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 mini-briose (3.2 cms diametru):
  • - 150 grame faina alba sau integrala;
  • - 100 grame zahar brun brut;
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon sau extract de vanilie;
  • - un praf de sare roz de Himalaya;
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 2 oua de casa;
  • - 100 ml iaurt grecesc;
  • - 85 grame unt (la temperatura camerei).
  • Pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • - 2 albusuri;
  • - 90 grame zahar pudra;
  • -120 grame unt taiat cubulete (la temperatura camerei);
  • - un praf de sare;
  • - o gramajoara merisoare proaspete;
  • - 100 grame Almette cu aroma de capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare:

1. Se amesteca intr-un bol incapator, faina cernuta, sarea si bicarbonatul de sodiu.

2. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, untul si iaurtul.

3. Ingredientele uscate se toarna treptat peste compozitia lichida si se mixeaza pana se incorporeaza.

4. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.

5. Compozitia se toarna in formele pentru briose (o lingura de inghetata este suficienta) si se introduc la cuptor pentru 20 de minute.

6. Dupa coacere, briosele se lasa la racit pe un gratar.

7. Cu ajutorul unei seringi de bucatarie, se insereaza crema Almette in briose, intepand din partea de sus a briosei. Atentie: a nu se insera prea multa crema, deoarece la presiune exista riscul sa crape briosa.

8. Pentru prepararea cremei de unt cu bezea elvetiana urmariti pasii aici, exceptand partea finala in care am aromat crema. In reteta de fata, am introdus in crema merisoare proaspete. Merisoarele se pot pasa pentru a usura sarcina pos-ului, de preferat este sa se foloseasca un dui cu deschizatura cat mai mare pentru ca merisoarele sa poata iesi cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (30)

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2013, 21:02

Minunate!

Bucatardinpasiune 1

17.09.2013, 21:20

Minunata prezentare! Chiar si hartiutele de briose se asorteaza!

Corinuta 1

18.09.2013, 00:27

Foarte dragute motzatele astea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu mere si scortisoara