Tot ce mi-am dorit de la aceste briose este sa intruneasca minim doua conditii esentiale: sa fie aspectuoase dar si sanatoase si asta fara prea multe artificii, coloranti, ingrediente complicat de procurat si in special, realizabile in timp scurt. Si iata ce a rezultat:
1. Se amesteca intr-un bol incapator, faina cernuta, sarea si bicarbonatul de sodiu.
2. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, untul si iaurtul.
3. Ingredientele uscate se toarna treptat peste compozitia lichida si se mixeaza pana se incorporeaza.
4. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.
5. Compozitia se toarna in formele pentru briose (o lingura de inghetata este suficienta) si se introduc la cuptor pentru 20 de minute.
6. Dupa coacere, briosele se lasa la racit pe un gratar.
7. Cu ajutorul unei seringi de bucatarie, se insereaza crema Almette in briose, intepand din partea de sus a briosei. Atentie: a nu se insera prea multa crema, deoarece la presiune exista riscul sa crape briosa.
8. Pentru prepararea cremei de unt cu bezea elvetiana urmariti pasii aici, exceptand partea finala in care am aromat crema. In reteta de fata, am introdus in crema merisoare proaspete. Merisoarele se pot pasa pentru a usura sarcina pos-ului, de preferat este sa se foloseasca un dui cu deschizatura cat mai mare pentru ca merisoarele sa poata iesi cu usurinta.