Se rup capetele pastailor, se spala bine si se rup pe jumatate sau mai mici dupa preferinta.
Se pune apa la fiert in oala iar pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingura de sare si o lingurita de zahar.
Am folosit 5 l apa, asadar 5 linguri sare si 5 lingurite zahar.
Cand apa da in...
Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.
Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa...
Fasole pastai congelata
Se rup capetele pastailor, se spala bine si se rup pe jumatate sau mai mici dupa preferinta. Se pune apa la fiert in oala iar pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingura de sare si o lingurita de zahar. Am folosit 5 l apa, asadar 5 linguri sare si 5 lingurite zahar. Cand apa da in...
Gem de prune
Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d. Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa...