Gem de prune

de Lorra in Conserve, 30 Aug 2012 | 6191 vizualizari

 

Este unul din preferatele mele, dulce si aromat, ideal pentru diminetile in care ai pofta de un ceai cald servit cu felii de paine unse cu unt si gem, pentru indulcit diverse deserturi, sau pentru prepararea prajiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune (bine coapte)
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

     Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.

   Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic pana ce acesta scade si se incheaga.

   Aproape de final se adauga zeama de lamaie si se mesteca bine.

   Se pune putin gem pe o farfurioara pentru a face testul final. Dupa ce acesta se raceste, trebuie sa fie bine inchegat si sa aiba, de exemplu, consistenta mierii de albine.

   Cand este gata, se lasa la racit si se pune in borcane bine spalate si sterilizate (eu le sterilizez clasic, prin fierbere). 

   Borcanele (fara a avea capacele) se aseaza pe o tava si se baga in cuptorul preincalzit, pentru 10-11 min., pentru formarea acelei cruste deasura gemului, pentru o mai buna conservare, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa la racit in loc calduros, invelite in prosoape de bucatarie sau o paturica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]